Ministrul Economiei, Pierre Moscovici, a mentinut estimarea de crestere a PIB cu 0,1% in acest an, dar a spus, intr-o conferinta de presa, ca semnele timide de redresare sunt insuficiente pentru a mentine obiectivul de crestere de 1,2% pentru 2014, acesta fiind redus la 0,9%.

Moscovici a confirmat ca deficitul bugetar va depasi previziunile in acest an. Guvernul anticipa initial un deficit de 3,7% din PIB, dar estimarea a fost majorata la 4,1%.

In 2014, deficitul bugetar va fi de 3,6%, in conformitate cu cerintele Comisiei Europene, a asigurat Moscovici, care a mentinut obiectivul reducerii indicatorului sub plafonul de 3% la sfarsitul lui 2015.

"Ritmul reducerii deficitului bugetar nu va fi la fel de rapid cum ne dorim", a recunoscut ministrul delegat pentru Buget Bernard Cazeneuve, care a dat ca motiv conjunctura europeana si internationala.

Aceasta conjunctura a dus si la agravarea situatiei pe piata muncii in trimestrul al doilea, unde au fost desfiintate aproape 35.000 de posturi.

Proiectul de buget pe 2014 prevede un efort total de redresarea a finantelor publice de 18 miliarde de euro, sub nivelul de 20 de miliarde de euro (1% din PIB) anuntat in primavara.

Premierul Jean-Marc Ayrault a anuntat miercuri economii "fara precedent", in valoare de 15 miliarde de euro, peste suma de 14 miliarde de euro prevazuta anterior.