Doua dintre ele au lovit turnurile gemene de la World Trade Center din New York, iar al treilea s-a izbit de o aripa a Pentagonului. Al patrulea s-a prabusit in camp, dupa o revolta a pasagerilor, care le-au dejucat planurile teroristilor. Aproape 3.000 de oameni au murit atunci, printre ei si patru romani.

New York, doua turnuri gemene, Pentagon, un camp din Pennsylvania, 19 teroristi si 2.978 de morti - dintre care 2.749 la World Trade Center. Sunt datele critice ale celor mai sangeroase atentate din istoria omenirii. Totul a inceput in New York, dupa ce teroristii au deturnat patru avioane. Turnurile World Trade Center au fost lovite la interval de cateva minute. In scurt timp, s-au parabusit, pe rand, sub privirile ingrozite a milioane de oameni - martori directi sau aflati in fata televizoarelor.

Marti, 11 septembrie 2001, ora locala 8:46 (15:46, ora Romaniei). Un Boeing 767 al companiei American Airlines, avand 92 de persoane la bord, dintre care cinci teroristi, loveste primul turn. Etajele superioare ale cladirii sunt distruse. 17 minute mai tarziu - la ora locala 9:03 (16:03 ora Romaniei) – un al doilea Boeing 767, al companiei United Airlines, cu 65 de pasageri la bord, printre care cinci teroristi, intra in cel de-al doilea turn. Marile televiziuni ale lumii transmit imaginile in direct. Analistii incep sa vorbeasca despre un atentat terorist.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.