1. Odata cu 2008, datoriile chineze de stat au explodat: au crescut de la 235 de milioane de dolari la 1,6 trilioane de dolari.

2. China are cel mai scazut PIB pe cap de locuitor din lume (se afla chiar si sub Bosnia si Herzegovina). Castigul anual al unui chinez i-ar ajunge acestuia sa-si cumpere doar 10 metri patrati intr-o zona rezidentiala din Beijing. In plus, aproape jumatate din populatie (in jur de 500 de milioane de locuitori) traieste cu mai putin de doi dolari pe zi.

3. In ultimii 17 ani, aproximativ 140 de milioane de fermieri au avut pamanturile confiscate de catre guvernul chinez.

4. China consuma 53% din productia mondiala de ciment, 48% din minereurile de fier, 47% din minereurile de carbune si, in general, majoritatea productiei mondiale de orice.

5. Pana in 2025, China va construi suficiente turnuri zgarie-nori cat sa umple zece orase de dimensiunea New York-ului.

6. Asiaticii organizeaza, in medie, 493 de proteste in fiecare zi.

7. Desertul Gobi din China are dimensiunea Peru-ului si se extinde din cauza disparitiei resurselor de apa si a taierii padurilor.

8. Traderii care cumpara actiuni din China, practic, finanteaza guvernul. 7 din cele 10 fonduri de investitii din Shanghai sunt detinute de stat.

9. China condamna la moarte mai multi oameni decat toate tarile din lume la un loc. Asiaticii folosesc dube de executie pentru a fi mai eficienti.

10. China are cea mai numeroasa armata din lume: 3,5 milioane de soldati si rezerve. Pe locul doi se afla SUA: trei milioane de militari lucreaza in Armata Americii. 

Citeste si:

Impactul pe care l-a avut Steve Jobs in industria IT ar putea transforma logo-ul Apple FOTO

Miliardarul Soros, condamnat definitiv pentru tranzactii ilegale in cazul Societe Generale