"Pe fondul investitiilor de peste 1,3 miliarde dolari realizate pe platforma Petromidia de catre KMG International si unicul sau actionar KazMunayGas, compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan, rafinaria a reusit in mai imbunatatirea eficientei energetice si mentinerea disponibilitații mecanice (97%) si operationale (96,8%), cu un impact important in reducerea costului de procesare cu aproximativ 2 USD/tona (18,3 USD/tona)", a declarat Alexandru Nicolcioiu, directorul de productie al KMG International, fostul Grup Rompetrol. 

Compania a consemnat in mai cel mai bun randament la productia de motorina (49,5%), cantitatea de carburant realizat si livrat fiind de peste 231.000 tone.  Totodata, randamentul carburantilor (benzina, motorina, jet) s-a ridicat la 87,9%, peste maximul de 85,6% atins in 2013. 

Odata cu cresterea productiei rafinariei Petromidia, KMG International, prin intermediul companiei Midia Marine Terminal, a inregistrat in mai cea mai mare cantitate de produse operate prin danele portuare detinute in portul Midia, de 270.000 de tone. 

"In perioada ianuarie - mai 2014, peste 200 de nave au tranzitat danele din Portul Midia, cantitatea totala de țiței descarcata prin terminalul maritim situat in largul Marii Neagre ridicandu-se la peste 17 milioane tone, de la punerea in functiune la finele lui 2008. Cu o capacitate maxima anuala de 24 milioane de tone, terminalul a asigurat o reducere cu aproximativ 120 milioane USD a costurilor de aprovizionare a rafinariei, investițiile alocate de KMG International pentru constructia acestuia fiind amortizate inca de la atingerea nivelului de 15 milioane tone", a afirmat Ioan Taus, directorul general al Midia Marine Terminal. 

Prin dana 9 a portului Midia au fost tranzitate in mai peste 212.000 tone de produse finite, in crestere cu 6% fața de nivelul maxim din iunie 2013. De asemenea, un numar de 52 de nave au fost operate in mai prin danele companiei. 

KMG International detine rafinariile Petormidia Navodari si Vega Ploiești și opereaza peste 1.100 de puncte de distribuție a carburantilor in Romania, Franta, Spania, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria, sub marcile Rompetrol si Dyneff.