"Nu cred ca vindem actiunile la Petrom, am in vedere un alt mod de lucru. Daca tot stric tot in sistemul energetic, merg pana la capat", a afirmat Constantin Nita intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

In 2011 statul a incercat sa vanda pe bursa aproape 10% din actiunile pe care le mai are la OMV Petrom, dar a esuat, investitorii nefiind interesati sa cumpere titlurile.

Totodata, la privatizarea Petrom, in 2004, statul a promis angajatilor companiei ca vor primi pana la 8% din actiuni. Pana in prezent insa angajatii nu au primit aceste actiuni. "Daca legea spune ca trebuie sa dam 8% la salariati, vom da", a spus Nita, intrebat daca are in vedere sa reia acest demers.

OMV Petrom este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV.

In ultimele zile, Nita a fost subiectul unor critici aduse de presa si de catre oameni politici, privind luarea unor masuri precum spargerea Hidroelectrica, transferul Transelectrica la Ministerul de Finante, accesul garantat in piata pentru complexurile Oltenia si Hunedoara si infiintarea unor sedii Transgaz si Romgaz la Bucuresti.