Compania Nationala a Uraniului este societatea romaneasca care administreaza zacamintele de minerale cu cea mai bogata masa atomica si care le depoziteaza si prelucreaza pentru a fi transformate in energie nucleara.

O companie care a urmat planurilor ambitioase proiectate acum mai bine de 50 de ani, dar care in ultima perioada a fost adusa intr-o situatie critica fiind tinta unor tunuri financiare greu de imaginat. Din Romania pot sa dispara chiar fabrici de prelucrare a uraniului.

La Feldioara, in judetul Brasov, intr-o padure deasa este ascunsa de ochii lumii uzina de preparare a uraniului. Desi suntem pe spatiu public si desi am anuntat autoritatile competente, si la 50 de metri de bariera care marcheaza teritoriul fabricii intampinam probleme de filmare. Unitatea este strategica sau cel putin asa apare in documentele oficiale.

In urma cu putin timp reporterii PROTV au aflat despre disparitia unor utilaje din fabrica de preparare a uraniului, iar demersal nostru a fost justificat de semnalele de alarma ingrijoratoare date de fosti angajati ai companiei.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.