La negocieri participa reprezentantii Iranului si cei ai grupului P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franta, Rusia, China si Germania). 

Cele doua parti au convenit sa redacteze un text intitulat "Programul general de actiune comuna", potrivit lui Zarif. 

Occidentul suspecteaza ca Iranul incearca sa fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran neaga acuzatiile. 

Iranul si Grupul 5+1 au incheiat un acord interimar in noiembrie 2013, iar in prezent spera sa ajunga la un acord definitiv pana la 20 iulie.  In caz contrar, acordul provizoriu poate fi prelungit cu sase luni pentru a permite continuarea negocierilor. 

Potrivit pactului interimar, intrat in aplicare in ianuarie, Iranul a suspendat o parte din activitatile sale nucleare in schimbul unei anulari partiale a sanctiunilor economice occidentale.

Unul dintre principalii negociatori iranieni, Abbas Araghchi, a afirmat, miercuri, ca anularea sanctiunilor si extinderea programului de imbogatire a uraniului sunt problemele cele mai spinoase.  "Anularea sanctiunilor este una dintre partile cele mai dificile ale negocierilor. Acestea trebuie anulate potrivit unui calendar, dar exista un dezacord asupra acestuia", a spus el.