Constructorul selectat de Rockwool pentru dezvoltarea primei sale unităţi de producţie din România este CON-A, una dintre cele mai mari companii de construcţii cu capital românesc, care are peste 25 de ani de experienţă pe piaţa locală.

Fabrica Rockwool va fi amplasată pe un teren de aproximativ 30 de hectare, în parcul industrial Ploieşti West Park din localitatea Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti, şi va genera în jur de 150 de locuri de muncă direct şi alte 300 în mod indirect, pentru servicii şi logistică.

"Ne bucurăm că putem da startul lucrărilor pentru această fabrică, ştim cât de mult o aşteaptă clienţii noştri. Această unitate de producţie este, în primul rând, un angajament faţă de ei, ne va ajuta să fim mai aproape de proiectele lor din România şi să le livrăm mai rapid produsele de care au nevoie. Începerea construcţiei vine într-un context bun. Vedem o cerere tot mai mare pentru produsele noastre care ajută clădirile să economisească energie, să fie sigure la incendiu şi să ofere un confort sporit", a declarat Florin Popescu, Business Unit director, Rockwool Balkans.

Producţia de vată minerală în noua fabrică va începe în anul 2019. Cea mai mare parte a materiei prime va proveni din România, iar serviciile de logistică şi forţa de muncă angajată direct de Rockwool sau de companiile subcontractante vor fi majoritar locale.

Serviciile de supervizare şi management pentru execuţia lucrărilor din şantier vor fi asigurate de compania Blue Projects.

Grupul Rockwool a anunţat, la finalul anului trecut, investiţia într-o fabrică de vată minerală bazaltică în judeţul Prahova, parte a planului său de a deschide noi capacităţi de producţie în Statele Unite ale Americii, Suedia şi România.