Autoritatile din Targu Mures se asteapta la "preturi uriase" la gigacalorie, in conditiile in care, pe langa scumpirile la gaz si electricitate, au loc debransari masive de la sistemul de termoficare, existand chiar o centrala termica la care mai este abonat un singur consumator.   

La Targu Mures, municipalitatea se confrunta cu problema debransarilor masive, dupa ce societatea de termoficare E Star Mures Energy a reziliat unilateral, in luna iunie, contractul de concesionare pe 25 de ani pe care il incheiase cu Primaria, din cauza datoriilor. 

"Suntem in curs de semnare a contractelor cu presedintii de asociatii. Noi estimam ca vor fi 1.000-1.500 de consumatori. Avem hotarare de Consiliu Local sa furnizam agent termic doar in blocurile unde au mai ramas minimum 50 la suta dintre consumatori in sistem, iar pentru restul nu vom mai furniza. Reluam furnizarea apei calde, in cartierul Dambu Pietros deja am dat drumul. In ceea ce priveste incalzirea, aceasta se va relua cand vor fi indeplinite conditiile prevazute de lege, cu temperaturi scazute in trei zile consecutive", a declarat directorul societatii Locativ, Ovidiu Moldovan. 

Intrebat cat ar urma sa coste gigacaloria, Moldovan a aratat ca, din cunostintele sale, este in vigoare hotararea de Consiliul Local care stabileste ca pretul perceput populatiei este de 231 de lei pe gigacalorie, iar Primaria acopera diferenta dintre aceasta suma si pretul de productie. 

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, spune ca se asteapta la "preturi uriase" la gigacalorie, in conditiile in care, pe langa scumpirile la gaz si electricitate, municipalitatea se confrunta cu problema debransarilor masive, iar costul de productie este cu atat mai mare cu cat sunt consumatori mai putini.   

"Sunt convins ca va creste urias pretul la gigacalorie. Primarii sunt pur si simplu spectatori la aceste scumpiri la gaz, la electricitate. Guvernul a spus ca va ingheta preturile, dar se intampla altceva", a spus Florea. 

Autoritatile din Iasi, Vaslui, Suceava si Botosani spun ca vor acoperi integral subventia la gigacalorie   

Locuitorii din Iasi, Suceava, Vaslui si Botosani vor plati la intretinere facturi similare celor de anul trecut, desi pretul de productie a gigacaloriei creste odata cu majorarea pretului gazelor, sustin autoritatile, care spun ca vor subventiona diferenta de cost pentru gigacalorie la populatie. 

CITITI INTREGUL ARTICOL PE WWW.MEDIAFAX.RO

SURSA FOTO: WWW.STIRILEPROTV.RO