O hotarare adoptata marti de Executiv stabileste ca actiunile pe care Electrica are dreptul sa le vanda catre Enel, in baza contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud (EMS), vor fi cedate la un pret de 124,60 euro/actiune, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu. 

Electrica vinde 3.683.736 actiuni detinute la Enel Distributie Muntenia si 502.328 actiuni la Enel Energie Muntenia, reprezentand 13,57% din totalul actiunilor detinute de stat la cele doua societati. 

In urma cu doua saptamani, aceeasi sursa afirma ca aceste actiuni vor fi vandute la un pret unitar de 107,075 euro.

Electrica Muntenia Sud a fost preluata de Enel printr-o tranzactie finalizata in 2008 si divizata in doua companii, pe tipuri de activitate.  Conform contractului de privatizare incheiat cu Enel in 2007, Electrica are optiunea de vinde catre grupul italian, iar investitorul are obligatia sa cumpere pachetele de cate 13,57% din actiunile celor doua companii care inglobeaza activele si operatiunile fostei Electrica Muntenia Sud.  In ultimii doi ani, Electrica nu a activat aceasta clauza de vanzare a actiunilor. 

Prin vanzarea a 50% din actiunile EMS, grupul italian Enel a platit direct statul roman 394,8 milioane euro. Tranzactia a presupus insa ca investitorul italian sa ajunga la o participatie de 64,4%, printr-o majorare de capital de 425 milioane euro, scrie Mediafax.