Proiectul include constructia a patru turbine eoliene de 2,5 megawati, care vor genera electricitate pentru circa 7.000 de locuinte si vor contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu aproximativ 19.000 de tone, se arata intr-un comunicat al Ministerului german al Mediului.

Finantarea germana a proiectului de la Tomnatic, din Muntii Padurea Craiului, are loc in urma unui acord semnat pe 12 iunie de ministrul federal al Mediului, Barbara Hendricks, si omologul sau roman, Attila Korodi.

Joi a fost semnat acordul de finantare cu investitorul, astfel ca poate fi inceputa punerea in aplicare a proiectului, potrivit comunicatului, care precizeaza ca pana in prezent proiectele eoliene din Romania au fost concentrate in apropierea litoralului Marii Negre, fiind pentru prima oara cand vor fi utilizate turbine eoliene optimizate, in interiorul tarii.

Potrivit site-ului Consiliului Judetean Bihor, compania SC Wind Kontor SRL din Arad a obtinut in aprilie 2013 autorizatie de constructie pentru montarea a patru turbine eoliene la Tomnatic.

Ministerul Federal al Mediului din Germania promoveaza in strainatate proiecte inovatoare pentru protejarea mediului, care pot avea efecte transfrontaliere benefice.