"A crescut consumul de energie din cauza frigului, functioneaza toate centralele, iar costurile vor fi achitate de consumatori, dar doar dupa ce Autoriatea Nationala de Regrlementare in domeniul Energiei va aproba acest lucru. Este posibil ca o parte din cresterea factrurii sa fie suportata de furnizori", a spus Cernat, potrivit Mediafax.

El a adaugat, raspunzand unei intrebari, ca functionarea sistemului energetic de transport a energiei ar putea fi periclitata de aparitia chiciurii, in special in zona Dobrogei.

"Daca vremea se inrautateste, s-ar putea sa avem probleme si in reteaua de transport, in special in Dobrogea. In general, cea mai expuspa este reteaua de distributie", a spus Cernat.

Totusi, pericolul ca intregul sistem energetic national sa cada sunt aproape nule, a afirmat directorul general al Termoelectrica, Constantin Ioanitescu.

Potrivit lui Ioanitescu, sistemul energetic a cazut total o singura data, in 10 mai 1977, pentru o perioada de patru ore, iar pagubele au fost ridicate. Sistemul energetic a fost repornit atunci de termocentrala Doicesti (Dambovita), care acum este una dintre cele mai invechite unitati de productie a energiei din Romania.