Dupa 21 de ani, directorul general al Oltchim demisioneaza. Ponta catre angajatii protestatari: Nu speriati investitorii
Constantin Roibu a demisionat din functiile de director general, pozitie ocupata timp de 21 de ani, si membru al Consiliului de Administratie al Oltchim (OLT), ca urmare a propunerii sefului OPSPI, Remus Vulpescu, de inlocuire a managementului combinatului chimic.
Constantin Roibu s-a aflat la conducerea Oltchim din 1991. A ocupat de atunci functii de director general, manager, administrator unic si presedinte al Consiliului de Administratie. El a fost inlocuit din functia de presedinte CA al Oltchim in luna septembrie a anului trecut.
Angajatii au iesit la prostest
Premierul Victor Ponta a dat asigurari miercuri ca Guvernul cauta un investitor pentru Oltchim si a facut apel la angajatii companiei sa nu sperie investitorii.
"Vreau sa cred ca oamenii inteleg ca nu trebuie sa speriem investitorii acum. Ar fi un lucru foarte rau ca ambii investitori care si-au declarat interesul sa vada in miscarile de protest un semn negativ si sa plece de acolo", a spus Victor Ponta.
Ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, se va deplasa la Ramnicu Valcea pentru a discuta cu protestatarii.
Peste 300 de angajati ai Oltchim protesteaza, miercuri, fata de intarzierea luarii unei decizii in privinta situatiei combinatului, solicitand de urgenta vizita premierului, si fata de faptul ca nu si-au primit banii si bonurile de masa de doua luni.
Liderul sindical Mihai Diculoiu a declarat ca este vorba despre un protest spontan fata de situatia in care se afla combinatul, sustinand ca se urmareste "lichidarea societatii".
Ponta: Ministrul Chitoiu raspunde cu "capul, viata si tot" pentru privatizarea Oltchim
Victor Ponta a declarat miercuri ca ministrul economiei, Daniel Chitoiu, raspunde cu "capul, viata si tot" pentru privatizarea Oltchim si ca exista doua mari companii, din "zone geografice total diferite", interesate sa preia combinatul chimic.
In urma cu doua saptamani Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.
Data licitatiei pentru privatizarea combinatului a fost stabilita pentru 18 septembrie.
Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic. Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania germana PCC SE (18,32%) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, care detine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.
Privatizarea Oltchim reprezinta una dintre conditiile pentru aprobarea de catre board-ul director al FMI a celei de-a sasea evaluari a acordului cu Romania.
Sursa: Mediafax