Comitetul de nominalizare si remunerare al companiei a propus ca directorii executivi din Nucleareletrica, inclusiv directorul general, sa primeasca indemnizatii lunare cuprinse intre 62.400 lei (14.200 euro) si 76.800 lei (17.500 euro), au declarat pentru Mediafax surse apropiate companiei. 

In prezent, directorii executivi castiga lunar 9.228 lei (2.100 euro), iar directorul general incaseaza 14.851 lei (3.400 euro). 

In acelasi timp, membrii Consiliului de Administratie ar urma sa incaseze o indemnizatie lunara reprezentand 20% din salariul directorului general (intre 2.840 euro si 3.500 euro), la care se adauga un bonus de performanta propus la 12 indemnizatii lunare. Astfel, castigul anual pentru pozitia de membru al Consilul de Administratie al Nuclearelectrica ar putea ajunge la 84.000 de euro. 

Premierul Victor Ponta a reluat la finele lunii aprilie ideea ca directorii unor companii de stat, care au salarii 13.000-14.000 de lei, ar trebui impozitati suplimentar in conditiile in care un medic rezident sau un profesor debutant sunt remunerati lunar cu doar 1.100 lei.  Ideea a fost reluata de premier in sedinta de Guvernului, dupa ce a prezentat ca exemplu faptul ca salariile directorilor Romgaz, Nuclearlectrica si Hidroserv ajung la 13.000-14.000 lei, Ponta spunandu-le ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu, si ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, ca trebuie gasita o solutie. 

Cel mai mare salariu al directorului general dintr-o companie de stat din sectorul energetic este incasat de seful Eletcrica Distributie Transilvania Nord, care primeste lunar 18.000 de lei (4.100 euro), potrivit datelor prezentate de Guvern in luna aprilie. 

Nuclearelectrica are patru directori, respectiv Daniela Lulache (director general), Elena Negulici (director economic), Ionel Bucur (directorul centralei nuclearelectrice din Cernavoda) si Andrei Gheorghe (directorul Fabricii de combustibil nuclear din Pitesti), potrivit datelor companiei. 

Daniela Lulache a fost numita director general la mijlocul lunii mai. Ea a condus Fondul Proprietatea pana in luna decembrie 2009 si a incasat in acel an indemnizatii de conducere, bonus de performanta si compensatii de 1,86 milioane lei (440.000 de euro).  Consiliul de Administratie al Nuclearelectrica este format din Daniela Lulache, Ionel Bucur, Dragos Paul Popescu, Alexandru Alexe, Carmen Radu, Dan Popescu si Alexandru Sandulescu.  Cei sapte administratori au fost numiti la sfarsitul lunii aprilie in baza legislatiei privind guvernanta corporativa, dar aproape toti provin din sistemul de stat. 

Nuclearelectrica estimeza ca va inregistra in acest an venituri de 2,2 miliarde lei (509,5 milioane euro), in crestere cu 1,1%% fata de anul trecut, si un profit net de 23 de ori mai mare, de 131,9 milioane lei (30,4 milioane euro), pe fondul plafonarii cheltuielilor. 

Compania este operatorul singurei centrale nuclearelectrice din Romania, din Cernavoda, si este controlata de Ministerul Economiei. 

Centrala de la Cernavoda asigura, prin cele doua reactoare, aproximativ 20% din consumul de electricitate la nivel national.