In cazul investitiei DeLonghi de la Jucu a fost emis certificatul de urbanism pentru construirea unei hale de productie, in care firma italiana va produce subansamblele necesare productiei de electrocasnice, transmite Mediafax.

"Prima linie de productie a DeLonghi la fabrica din Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu a fost pornita, este in probe tehnice, urmand ca la jumatatea lunii februarie sa demareze productia efectiva. Intr-o prima etapa, subansamblele se aduc din Italia, aici se monteaza, iar produsul finit merge la export, tot in Italia. Pe de alta parte, luni s-a emis certificatul de urbanism pentru construirea unei hale de productie, hala in care firma italiana va produce subansamblele necesare productiei de electrocasnice, astfel ca in a doua etapa a investitiei componentele necesare nu vor mai fi importate. Este un lucru imbucurator sa constatam ca De Longhi s-a tinut de cuvant si demareaza productia", arata in comunicatul citat presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Investitia DeLonghi din Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu se ridica la circa 30 de milioane de euro, urmand sa fie angajate intre 600 si 1000 de persoane.  DeLonghi a cumparat in 2012 fabrica din Jucu de la producatorul de telefoane mobile Nokia.