Directorul general al SC Oltchim SA Ramnicu Valcea, Victor Avram, considera ca integrarea Oltchim impreuna cu SC Chimcomplex Borzesti in cadrul Companiei Romane de Chimie ar fi "un pas castigat pentru tara", iar noua constructie ar avea un alt cuvant de spus pe piata de profil din intreaga regiune. 

"In Romania, industria ar trebui sa isi gaseasca fagasul normal. In ultima vreme am asistat numai la inchideri de fabrici, opriri temporare sau totale. Ar fi nemaipomenit daca am reusi sa facem o astfel de companie (...). Ar fi un pas castigat pentru tara, nu neaparat pentru cele doua companii. Cu siguranta, aceasta integrare, aceasta dezvoltare da alt potential si ai alt cuvant de spus pe piata in acel moment", a declarat Victor Avram, potrivit Agerpres.

La randul sau, directorul SC Chimcomplex SA, Dumitru Coman, a subliniat ca echipa de management a SCR detine expertiza si solutiile necesare pentru salvarea Oltchim. 

"Credem ca platforma de la Oltchim are in continuare potential, este nevoie doar de acel catalizator care sa integreze energiile celor doua echipe. Noi credem ca acest catalizator poate fi asezat in interiorul echipei de la Oltchim impreuna cu Chimcomplex. Sper ca statul roman sa ia in considerare pentru Oltchim solutia integrarii in Compania Romana de Chimie, cu efecte atat in plan strategic, in plan social, dar mai ales cu efecte in ceea ce inseamna dezvoltarea durabila a acestei tari", a mai afirmat Coman. 

Chimcomplex Borzesti, parte a Grupului SCR, este unul din cei mai importanti fabricanti de produse chimice din Romania si Europa de Sud-Est, cu o experienta de 55 de ani in industria chimica.

In primele doua trimestre ale acestui an, profitul realizat de Chimcomplex Borzesti a fost de 14,5 milioane de lei la o cifra de afaceri de 102 milioane de lei.