"Nu se intrevede niciun semn de crestere economica semnificativa si de aceea nimeni nu-si mai permite sa rostogoleasca credite si sa provizioneze. Bancile au tot rostoglit creditele, s-au tot ascuns arierate. Din acest motiv, anul 2013 va fi un an al marilor insolvente, mai ales in domeniul industriei. In plus, insolventa a castigat incredere, iar multi au inceput sa vada beneficiile acestei operatiuni", a declarat proprietarul firma Euro Insol, care administreaza afaceri de 6 miliarde de euro.

El spune ca insolventa este o solutie viabila pentru depasirea dificultatilor financiare si a mentionat ca toate companiile pe care le administreaza sunt pe profit.

Pe langa compania Hidroelectrica, din portofoliul Euro Insol mai fac parte World Trade Center Bucuresti, Uztel, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella, UCM Resita si Plafar.

In primele 11 luni ale anului trecut numarul firmelor care au intrat in insolventa a scazut cu 1,7% fata de perioada similara a anului 2011, cand 15.410 de societati au ajuns in incapacitate de plata, potrivit Oficiului National al Registrului Comertului. Firmele cu activitati in comertul cu amanuntul sunt cele mai afectate de lipsa lichiditatilor, domeniu urmat de sectorul transporturilor si depozitarii si de industria prelucratoare. La finele lunii noiembrie erau active in Romania peste un milion de firme.