Discurs istoric azi, la BNR, al sefei FMI, de ce nu vom avea prea curand metrou la Otopeni si primarul Londrei vrea sa darame aeroportul Heathrow
In fiecare dimineata citim toate site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Discurs istoric azi la BNR al sefei FMI: putem avea crestere economica fara bani?
Christine Lagarde, directorul general al FMI, tine astazi un discurs la BNR care se va concentra pe identificarea unei noi paradigme de crestere economica pentru regiune si pentru Romania, intr-un context international caracterizat prin crestere economica lenta, volatilitate ridicata pe pietele financiare si un declin al investitiilor, scrie Ziarul Financiar. Discursul sefei FMI vine la putin timp dupa ce Fondul a inrautatit prognozele privind cresterea economiei globale atat pentru 2013, cat si pentru anul urmator, ca urmare a cererii de consum mai slabe, a incetinirii inregistrate de mai multe economii emergente importante, precum si din cauza recesiunii mai pronuntate din zona euro. Pentru 2013, Fondul a revizuit proiectia privind avansul economiei mondiale de la 3,3%, cat estima in aprilie, la 3,1%, aceeasi rata inregistrata si anul trecut.
Le Soir: In Romania, managerii trebuie sa aiba puterea sa faca fata presiunilor si coruptiei
Coruptia endemica din administratie actioneaza ca o frana in sectorul transporturilor, care beneficiaza totusi de considerabile fonduri europene, titreaza cotidianul Le Soir, intr-o analiza despre initiativa guvernului de la Bucuresti de numire a managerilor privati la conducerea companiilor de stat, preluat de www.incont.ro. Nu mai putin de 4,5 mld. euro sunt pusi la dispozitia Romaniei de catre Bruxelles in cadrul programului pentru infrastructura si transport, program stopat la finele lui 2012 pentru lipsa de transparenta a cheltuielilor si care are a fost deblocat la inceputul lunii iulie. Dar pentru a evita greselile din trecut, FMI, cu care statul roman are un acord din 2009, face presiuni pentru ca la conducerea marilor companii publice romanesti sa fie numiti manageri privati, in principal straini.
De ce nu vom vedea prea curand metrou la Otopeni
Calculele reci arata ca linia M6, care este planificata sa lege Capitala de Aeroportul Henri Coanda, nu are de fapt sanse sa devina realitate in urmatoarea perioada, noteaza www.capital.ro. La inceputul lui iulie, ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, a pus pentru prima data in mod oficial sub semnul intrebarii un proiect pe care unii il declarasera deja, mai mult sau mai puțin public, drept utopic. In locul metroului, spunea ministrul, ar trebui reabilitata si prelungita linia ferata deja existenta pe traseul Bucuresti Nord-Chitila - Mogosoaia - Balotesti. Surse din domeniu spun ca ridicarea vitezei la 80-90 km/h si electrificarea pe intregul traseu ar costa cateva zeci de milioane de euro, iar prelungirea cu circa doi kilometri a liniei existente si construcția unei gari (cel mai probabil subterane) la aeroport ar mai insemna alte cateva zeci de milioane de euro.
Zece lucruri pe care un agent imobiliar nu ti le va spune niciodata
Inchirierea sau cumpararea unei locuinte este intotdeauna un proces dificil, in care fie ca vrei fie ca nu vrei va trebui sa apelezi la serviciile unui agent imobiliar. Desi iti va facilita gasirea locuintei mult visate, un agent este in majoritatea cazurilor platit din comisionul pe care il platesti tu catre agentia imobiliara si, ca urmare, va incerca sa iti ofere doar un minim de informatii pentru a lua o decizie. www.wall-street.ro prezinta zece lucruri pe care un agent imobiliar nu ti le va spune niciodata. Primul dintre ele este ca, de obicei, comisionul este perceput in mod egal de la ambele parti. Ca urmare, se presupune ca un agent ar trebui sa reprezinte in mod egal si fara discriminare interesele fiecarei parti, dar aici intervine de cele mai multe ori o problema. Agentul este inclinat sa aiba o legatura mai stransa cu vanzatorul, mergand dupa principiul unde este activul sunt si banii.
Unde merg romanii la restaurant. Top cinci lanturi cu cele mai mari vanzari din Romania
McDonald's continua sa fie cel mai mare lant de restaurante din Romania dupa cifra de afaceri. Profitul companiei a scazut insa drastic, astfel ca din acest punct de vedere KFC si-a castigat suprematia. Din punct de vedere al ratei de profit, cele mai bune rezultate le are City Grill, potrivit unie analize realizata de www.economica.net. Lantul american de restaurante tip fast-food McDonald's continua sa domine piata de profil din punct de vedere al cifrei de afaceri, compania raportand anul trecut afaceri de 399,9 milioane de lei, cu 0,39% mai mult fata de anul anterior. Pe locul secund in clasamentul celor mai mari lanturi de restaurante este US Food Network, operatorul KFC, cu afaceri de aproximativ 187,2 milioane de lei. Urmeaza American Restaurant System, societatea care opereaza lantul Pizza Hut si care a avut anul trecut o cifra de afaceri neta de 116,4 milioane de lei.
Autoritatile londoneze cer sprijinul Bucurestiului pentru a combate delictele comise de romani
Autoritatile britanice cer Guvernului Romaniei sa trimita agenti de politie pentru a ajuta la combaterea delictelor comise de romani in centrul Londrei, relateaza site-ul cotidianului Evening Standard. Autoritatile britanice sunt din ce in ce mai preocupate de romanii de etnie roma care s-au stabilit abuziv in zona Marble Arch din capitala Marii Britanii. Romanii sunt acuzati ca se ocupa cu furturi din buzunare, fraude la bancomate si alte tipuri de delicte.
Grupul farmaceutic GSK, in centrul unei retele de circulatie a mitei estimata la o jumatate miliard de dolari
Politia chineza acuza grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline ca s-a aflat la centrul unei retele de coruptie formata din circa 700 de companii si responsabila pentru intelegeri ilicite estimate la jumatate de miliard de dolari, titreaza Financial Times, preluat de Mediafax. Coordonatorul investigatiei asupra grupului GSK privind suspiciunile de dare de mita, Gao Feng, a declarat intr-o intalnire cu presa straina ca politia verifica tranzactii in valoare de 3 miliarde yuani (aproape 500 milioane de dolari), operate incepand din anul 2007. Gao Feng a adaugat ca politia considera ca GSK a utilizat serviciile unor agentii de turism si firme de consultanta drept intermediari pentru a oferi mita unei retele de medici si avocati pentru a-si consolida vanzarile si profitul din China.
Primarul Londrei socheza. Vrea sa darame Heathrow, cel mai mare aeroport al Europei
Primarul Londrei, Boris Johnson, va prezenta unei comisii guvernamentale o serie de propuneri privind inchiderea sau redimensionarea aeroportului Heathrow, cel mai mare din Europa, urmand ca in loc sa fie construite 100.000 de locuinte, iar traficul sa fie mutat intr-un hub in estul capitalei. Viitorul Heathrow intra intr-o saptamana critica, in joc fiind soarta acestuia - extinderea sau chiar inchiderea aeroportului, scrie cotidianul britanic The Guardian. Primarul vrea dezvoltarea unui hub aerian cu patru piste in estul Londrei, in detrimentul Heathrow. Pentru noul aeroport, primarul propune trei posibile locatii, doua in estuarul Tamisei, precum si extinderea actualului aeroport Stansted.
Un scandal de coruptie de proportii zguduie guvernul spaniol, pe fondul adancirii crizei
Premierul spaniol Mariano Rajoy, al carui nume a aparut intr-un scandal de presupusa coruptie, a anuntat luni ca nu va demisiona, in pofida apelurilor in acest sens ale opozitiei, si a denuntat un "santaj" impotriva statului de drept, relateaza AFP, preluata de Mediafax. In urma acestor dezvaluiri, opozitia socialista a cerut, duminica, demisia lui Mariano Rajoy, seful Guvernului de la sfarsitul lui 2011 si presedinte al PP din 2004. La 9 iulie, cotidianul de centru-dreapta El Mundo a publicat manuscrise care dovedesc, sustine publicatia, ca Mariano Rajoy a incasat salarii ilegale in 1997, 1998 si 1999, in timp ce era ministru in Guvernul lui Jose Maria Aznar.
Cea mai productiva ora din zi este una pe care cei mai multi o ignora
Dezvoltatorul unui start-up american, care urmareste o mai buna productivitate in vanzari, are o singura regula de aur pentru succes: sa ne trezim in fiecare zi la ora 04:00 dimineata. Paul DeJoe, fondatorului start-up-ului Ecquire, spune ca s-a gandit sa se trezeasca la o astfel de ora, intr-o perioada in care cauta informatii despre depresii. Acesta a ajuns la concluzia ca depresia si lipsa luminii sunt corelate, asa ca de ce stai mai mult la soare, de aceea ar trebui sa devii mai fericit, scrie Business Insider, preluat de www.incont.ro. In primele zile cand a incercat sa se trezeasca cu noaptea in cap, spune ca isi ocupa acele ore cu prepararea unei omlete delicioase. Experienta l-a invatat ca exista o mica fereastra de timp dimineata, cand este mai calm si mai productiv. DeJoe spune ca se simte atat de bine acum, incat nici nu se gandeste sa isi mai ia concediu.
Pe acelasi subiect: