Piata serviciilor de videoconferinta, evaluata la 3 mil.euro si cu potential anual de crestere de 30%
Piata romaneasca a serviciilor de videoconferinta se ridica la trei milioane de euro. Aceasta are un potential de crestere foarte ridicat in urmatorii ani, de peste 30% anual, a explicat astazi, intr-o conferinta, directorul comercial al segmentului de clienti business al Romtelecom, George Makowski.
"Romania este o piata sensibila la pret si, in contextul economic actual, fiecare companie, pentru a ramane competitiva pe piata, trebuie sa reduca nivelul costurilor operationale. O modalitate de reducere a costurilor consta in utilizarea sistemelor de videoconferinta", a spus Makowski, informeaza Mediafax.
El a adaugat ca la nivel national cheltuielile companiilor cu deplasarile insumeaza anual 73,3 milioane de euro.
"Cifrele au luat in calcul cele 19 zboruri care au loc saptamanal intre principalele cinci orase ale Romaniei, la care se adauga costul unei calatorii dus-intors, circa 150 de euro, plus salariile celor care se deplaseaza. In total, intr-un an calendaristic, aceste cheltuieli insumeaza 73,3 milioane de euro", a precizat directorul comercial al Romtelecom.
In acest context, divizia de clienti business a Romtelecom a lansat un serviciu care permite companiilor sa organizeze intalniri video intre zone diferite ale tarii, fara a fi nevoite sa suporte costuri legate de transport, calatorii sau achizitii de echipamente.
Denumit Reteaua de Colaborare Video (Video Collaboration Network - VCN), serviciul va fi disponibil gratuit pana la sfarsitul lunii august, ca proiect pilot. Ulterior, in functie de necesitatile clientului, costurile unei solutii de videoconferinta pornesc de la 50 euro/luna, in varianta inchirierii echipamentelor de la Romtelecom.
VCN consta intr-o retea de sali, special configurate si echipate, amplasate in Bucuresti (Ramada Nord), Cluj (City Plaza Hotel), Timisoara (Hotel Timisoara) si Sibiu (Ramada).
In aceste locatii, companiile cu filiale in aceste orase pot organiza intalniri folosindu-se gratuit de serviciul de videoconferinta pus la dispozitie de companie.
Reteaua VCN a fost construita in colaborare cu Polycom, lider global in ceea ce priveste solutiile bazate pe standarde unificate de comunicatii pentru tele-prezenta, video si voce prin platforma Polycom RealPresence.
Romtelecom a alocat acestui proiect un milion de euro, impreuna cu Polycom, si este singura companie din Romania care detine o certificare Polycom Gold Partner.
Citeste si:
Vicii profitabile. 1 din 4 romani fumeaza. Cat cheltuieste lunar pe tigari