Microsoft: Industria IT din Romania are potential de dezvoltare in viitor. Va creste cu 50% in 2-3 ani
Directia in care se indreapta Industria IT din Romania este una buna, iar accentul ar trebui sa fie pus pe export, a declarat, miercuri, directorul general al Microsoft Romania, Ronald Binkofski, la forumul ZF Digital '11.
"Exista si alte domenii care prezinta potential de dezvoltare pentru industria IT, cum ar fi outsourcing-ul, dar nu este un punct forte", a spus Binkofski, potrivit Mediafax.
Acesta a aratat ca rezultatele subsidiarei locale a Microsoft din ultimul an fiscal au fost bune, chiar daca avansul a fost unul nesemnificativ, in conditiile in care economia nationala nu a evoluat pozitiv.
In anul financiar 2011, incheiat la 30 iunie, afacerile Microsoft Romania au stagnat, in conditiile in care piata romaneasca de software a coborat cu circa 5%.
"A fost un an dificil atat pentru afaceri, in general, cat si pentru Microsoft. Industria de software din Romania a scazut cu circa 5%, iar veniturile noastre din anul fiscal 2011 sunt similare cu cele din 2010. Acest fapt ne bucura, avind in vedere ca proiecte in parteneriat cu statul au fost suspendate, deocamdata, iar cheltuielile consumatorilor finali au scazut", declara Binkofski intr-o conferinta la inceputul lunii iulie.
El a adaugat ca au fost unele "zone" in care compania a inregistrat cresteri, cum ar fi cea a solutiilor de afaceri pentru gestiunea relatiilor cu clientii (CRM), precizand ca avansul a fost de peste 10%.
"Unul dintre cele mai importante aspecte ale Romaniei este potentialul enorm al acestei tari, tinand cont de faptul ca Romania are o populatie mai mare ce va permite o crestere de 50% a pietei in urmatorii 2-3 ani", a mai declarat Ronald Binkofski.
In Romania, afacerile Microsoft au atins 125,1 milioane de lei in anul 2010, de la 125,7 milioane de lei in urma cu un an, iar profitul brut s-a injumatatit, la 10,34 milioane de lei.
Cu sediul central in Statele Unite, Microsoft este cel mai mare producator de software la nivel international. Reprezentanta din Romania a fost deschisa in urma cu 15 ani.
Citeste si:
"Salariu" de copil cersetor: 17.000 de euro/luna. Unde castiga minorii romi acesti bani