Un om de afaceri libanez, investigat in fraudarea Rodipet cu peste 35 mil. de euro VIDEO
Astazi, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) perchezitioneaza sediul societatii Libarom Agri SRL si locuinta omului de afaceri Said Baaklini. Procurorii spera sa dea de urma unor documente financiare contabile si a altor mijloace materiale care sa duca la solutionarea fraudei de 35,5 milioane de euro, caz in care este implicata firma Rodipet.
Actiunea de astazi reprezinta continuarea investigatiei DIICOT in dosarul privind activitatea infractionala derulata prin intermediul Rodipet, actuala Network Press Concept, de catre Hassan Awdi, informeaza Mediafax.
Opt perchezitii au loc in Bucuresti si Snagov, iar a noua la vila din Stefanesti a lui Baaklini, cercetat pentru complicitate intr-o frauda de 80 de milioane de lei (echivalentul a 20 de milioane de euro), potrivit surselor judiciare.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au inceput urmarirea penala, in iunie anul trecut, a noua persoane care au fraudat cu peste 35 milioane de euro societatea Rodipet, firma de difuzare de presa, dupa ce aceasta a fost privatizata.
Potrivit DIICOT, in toata perioada post-privatizare, respectiv ulterior incheierii contractului de privatizare, administratorii SC Rodipet SA, profitand de inexistenta controlului post-privatizare, a controalelor vizand respectarea regulilor financiare, dar si de pozitia dominanta in AGA, au desfasurat o politica de falimentare a societatii concretizata in incheierea unor contracte de imprumut, consultanta, reprezentare, vanzare, prestari servicii, total defavorabile societatii.
In aceasta modalitate membrii grupului infractional coordonati de Hassan si Mehdi Awdi au cauzat un prejudiciu de 35,5 milioane de euro.
Cei doi sunt acuzati ca, prin intermediul mai multor firme, aproximativ 70 de societati comerciale, au comis infractiuni de delapidare, constituire de grup infractional organizat si spalare de bani, prejudiciind statul roman.
In 2009 au pornit cercetarile, moment in care s-a pus sechestru asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile. Astfel, au fost indisponibilizate 25 de imobile si 156 de autovehicule si utilaje.
In urma cu doi ani, fostul presedinte al AVAS, Mircea Ursache sustinea ca Rodipet va reveni in proprietatea statului, din cauza neindeplinirii prevederilor din contractul de privatizare de catre cumparator, firma Magnar Two, care a respins acuzatiile si a solicitat AVAS incheierea procesului de monitorizare.
Rodipet Bucuresti a fost privatizata in anul 2003, cand Magnar Two a preluat integral firma.
Pe acelasi subiect: