TOPUL CELOR MAI NOCIVE MEZELURI. Ce contin crenvurstii, parizerul si carnatii ieftini
Multe dintre mezelurile de pe piata contin cantitati impresionante de apa si grasime, infime de carne si generoase de E-uri, punandu-ne astfel sanatatea in pericol, avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopsci, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Acesta a facut pentru gandul o lista a ingredientelor si a proportiilor lor de care ar trebui sa ne ferim.
Cele mai ieftine mezeluri sunt si mai nesanatoase, sustine directorul Institutului de Cercetari Alimentare. "Primul lucru la care trebuie sa ne uitam este eticheta compozitionala, ca nu exista etichete nutritionale, care sa iti spuna cate glucide, cate lipide, cate proteine, contine produsul.
Trebuie sa stim ca pe eticheta, ingredientele sunt trecute in ordinea cantitatilor folosite. Daca vedem ca primul e apa, e evident ca acesta este ingredientul care primeaza. Apoi poti sa vezi pe eticheta ca urmeaza grasimea si carnea MDM, adica dezosata mecanic, care contine resturile care au ramas pe carcase".
Crenvurstii si parizerul, de pilda, contin cantitati impresionante de grasime, pana la 40%, si sunt facuti cu carne dezosata mecanic, "tocatura din resturi", cum o numeste Mencinicopschi, care adauga ca in topul 3 al mezelurilor care ne pot pune sanatatea in pericol, daca le mancam constant, se afla carnatii.
Citeste articolul complet pe gandul.info
Pe acelasi subiect: