Top 5 tari in care sa nu investesti
Vrei sa-ti deschizi o afacere in afara granitelor tarii si nu stii exact ce taxe trebuie sa platesti? Cei de la Business Insider au facut un clasament al statelor cu un nivel al taxelor extrem de ridicat, pe care trebuie sa le eviti si care pot descuraja orice antreprenor.
Pe primul loc se afla Italia cu nivel al taxarii de 68.6%. Chiar binecunoscute firma Dolce&Gabbana si-au mutat sediul social in Luxembourg tocmai ca sa nu fie nevoita sa plateasca impozite atat de mari. Tot aici, Silvio Berlusconi, premierul Italiei, a fost acuzat de frauda pentru ca a incercat sa pacaleasca Fiscul. Compania sa Mediaset a fost suspectata ca inregistreaza profituri mai mici in acte pentru a evita sa plateasca taxe.
Locul secund este ocupat de Franta cu un impozit de 65,8%. Franta a criticat dur impozitul mic practicat de Irlanda si a amenintat chiar ca va refuza sa o ajute financiar daca nu mareste taxele.
6 motive pentru care oamenii investesc prost
10 branduri care ar putea disparea in 2012
In Belgia, impozitul pe profit ajunge la 57%. Chiar Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a recomandat autoritatile de aici o reformare a fiscalitatii, pentru adeveni mai atractiva pentru investitorii straini.
Al patrulea loc este ocupat Spania cu un procent de 56,5% pe profit. In ciuda acestei taxe imense, autoritatile pierd multi bani din cauza afacerile derulate fara forme legala. Si asta pentru ca aproximativ 17-23% din Produsul Intern Brut (PIB) este asigurat de piata neagra.
Pe locul cinci se afla Austria cu un nivel al taxarii de 55,5%. Autoritatile de aici s-au arat ferme atunci cand state precum Irlanda au micsorat taxele tocmai pentru a-i atrage pe investitori si a-si relua cresterea economica.
Daca vrei o idee de afacere, atunci afla ca, anul acesta, ai putea sa-ti deschizi o agentie de recrutare a fortei de munca sau o scoala de limbi straine ori sa produci snacksuri bio. Astfel, cautarea unui job poate fi mai usoara atunci cand cineva face asta in locul tau. Astfel ca ai putea incerca sa pornesti la drum infiintandu-ti o agentie de recrutare pentru angajati temporari. Specialistii spun ca, pana in 2016, cererea de astfel de angajati va creste cu pana la 5% anual, tinand cont de faptul ca firmele sunt inca neincrezatoare in revenirea economiei si prefera sa apeleze la contracte pe perioada determinata.
Citeste si:
Top 5 idei de business atipice care te pot face milionar FOTO
Afaceri pornite in familie si dezvoltate din generatie in generatie. Top 10 businessuri colosale