Mielul de Pasti, inlocuit cu iedul. Cu cat este mai ieftina carnea de capra, comparativ cu cea de oaie
In mai putin de doua saptamani vom lua lumina de sarbatoarea Invierii Domnului. Si ca tot crestinul care se respecta, romanii nu vor sa treaca de Paste fara o masa imbelsugata.
Friptura si drobul de miel trebuie sa fie nelipsite din meniul de sarbatori. Si cum ciobanii au aparut in piete, primii cumparatori si-au cumparat deja mielul, sa fie siguri ca nu vor ramane fara el.
Traditia trebuie respectata, dar parca poate fi si adaptata buzunarului. Unii au ales o varianta mai ieftina pentru masa de paste: iedul.
Surprinzator, desi se spune ca are carnea mai buna, pretul e mai mic decat in cazul mielului. Un kilogram costa intre 20 si 23 de lei, spre deosebire de mie,l care se vinde cu 24-25 de lei kilogramul.
Indiferent de ce cumparam, autoritatile ne sfatuiesc sa cumparam carnea pentru masa de sarbatori doar din locurile autorizate sanitar veterinar. Pentru a fi siguri de ceea ce cumparati, puteti cere comerciantilor sa aiba capul atasat de carcasa, precum si portiunea terminala a unui membru.
Mai multe despre:
#carne de miel#Pasti
Pe acelasi subiect: