Dragos Pislaru, consilier al premierului, desemnat ministru al Muncii. Ciolos: Principala sa misiune va fi sa finalizeze discutia privind corectarea dezechilibrelor legate de salarizare
UPDATE Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea domnului Dragos-Nicolae Pislaru in functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, informeaza Presedintia.
Premierul Dacian Ciolos a declarat principala misiune a lui Dragos Pislaru, in fruntea Ministerului Muncii va fi sa continue si sa finalizeze discutiile privind elaborarea unui act normativ pentru a corecta dezechilibrele legate de salarizare, in acest sens urmand ca in cel mai scurt timp sa organizeze o intalnire cu sindicatele.
"Principalele misiuni, obiective ale dansului vor fi sa continue discutia si sa finalizeze aceasta discutie privind elaborarea, in masura in care va fi posibil, a unui act normativ pentru a corecta anumite dezechilibre legate de salarizare. I-am cerut ca in cel mai scurt timp sa organizeze o intalnire cu sindicatele pentru a relua discutia si pentru a vedea care sunt bazele pe care putem discuta pentru un astfel de act normativ. Guvernul nu-si doreste sa impuna un act normativ, ci vrem sa ajungem la un acord cu sindicatele in limita bugetului pe care il avem la dispozitie si in aceasta limita sa vedem daca putem face ceva. Dupa care, in zilele urmatoare, dansul o sa-si prezinte programul, care va fi o continuitate a ceea ce s-a facut pana acum, insa i-am cerut si dansului, asa cum am cerut si altor ministri, ca de acum inainte intram intr-o noua faza a programului de guvernare si sa ne concentram pe livrarea de rezultate, pe proiecte care au fost deja pregatite", a declarat Dacian Ciolos, citat de Agerpres.
Seful Guvernului a explicat ca Pislaru este economist si ca de cand este consilier de stat in Cabinetul sau s-a implicat, intre altele, si "pe partea de munca, de salarizare".
Functia de ministru al Muncii a ramas vacanta, joi, dupa ce Ana Costea a demisionat, ca urmare a scandalului provocat de ordonanta privind salarizarea bugetarilor.
In urma unei runde esuate de negocieri la Ministerul Muncii pe marginea ordonantei privind salarizarea bugetarilor, Ana Costea s-a angajat sa retraga proiectul, sugerand atunci ca este pregatita sa demisioneze in cazul in care Executivul nu va renunta la ordonanta.
Guvernul a anuntat, miercuri, ca a retras proiectul, urmand ca din aceasta saptamana sa demareze impreuna cu sindicatele noi discutii pe tema salarizarii in sectorul bugetar.
Premierul Dacian Ciolos a declarat, in acest context, ca intentia Guvernului este sa gaseasca o solutie care sa fie acceptata de sindicate, dar care sa fie si fezabila din punct de vedere bugetar si legal.
"Intentia noastra este sa gasim o solutie care sa fie acceptata si de sindicate si care sa fie fezabila pentru stat din punct de vedere bugetar si, sigur, din punct de vedere legal. Noi am avut o analiza a ceea ce am putea face pe o perioada de cativa ani de zile, am studiat si posiblitatea aceasta a ordonantei de urgenta pentru un an de zile, acolo unde ne putem angaja cu bugetul pe care putem sa ne angajam sa il punem la dispozitie in primul rand (...) pentru a corecta anumite disfunctionalitati care exista in sistemul de salarizare bugetar, acesta e principalul obiectiv, si vom continua discutiile", a declarat Ciolos, saptamana trecuta.
Pe acelasi subiect: