Vrei o slujba noua? Un vis, daca te rezumi doar la ce ai invatat in scoala! VIDEO!
Romanul se pricepe de mic la toate si la nimic concret. Din pacate, aceasta atitudine costa. La noi, procentul celor care fac cursuri si se informeaza activ ca sa tina pasul pe domeniul lor este de 15 ori mai mic fata de media europeana.
Aceasta se transforma in handicap pentru cei care vor sa isi schimbe locul de munca.
In medie, romanii isi pastreaza un loc de munca aproape cinci ani, dar perioada e in scadere. Ce se intampla atunci cand, multumit de un post aparent sigur, te plafonezi? Viitorul nu suna bine!
O noua slujba ramane un vis frumos sau care se destrama brusc, daca stii sa faci doar ce-ai invatat in scoala.
80% din abilitatile esentiale in practica se leaga de noutati in domeniul fiecaruia. In tarile nordice, 40% dintre angajati se informeaza activ. In Romania, doar 1,3% fac voluntar cursuri.
Dar si putini angajatori sunt dispusi sa plateasca pentru un om "la zi". Motivul? Au temeri ca oamenii vor migra, ca vor parasi firma imediat ce se vor forma. In avocatura, de pilda, un amanunt legal pe care nu l-ai aflat inseamna contracte de mii de euro pierdute.
Constructiile sunt inca un domeniu in care de perfectionarea continua a angajatului depinde siguranta beneficiarului. La fiecare cateva luni apar noi materiale, cu tehnici de asamblare diferite. Lucruri care nu se pot invata decat superficial direct pe santier.
Si doctorii pot afla usor noutati. Universitatea de Medicina a lansat primul portal video de invatare din Europa. In plus, oricine vrea sa fie performant gaseste informatii pe site-ul www.invatapentrutine.ro.
Pe acelasi subiect: