Primul aeroport din Europa care nu poate supraviețui pandemiei cu coronavirus și s-ar putea închide definitiv
Aeroportul Tegel Berlin
Aeroportul Tegel din capitala Germaniei ar putea să nu supravieţuiască pandemiei de coronavirus, după ce compania care îl operează a decis să-l închidă începând din 15 iunie, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului financiar al municipalităţii.
Momentan nu este clar dacă acest aeroport se va mai redeschide, având în vedere că este programat să fie închis în mod definitiv începând din luna noiembrie, când ar urma să devină operaţional noul aeroport internaţional BER.
Urmând exemplul Parisului, al cărui aeroport Orly a fost închis la 1 aprilie, iar zborurile au fost mutate pe aeroportul Charles de Gaulles, autorităţile de la Berlin au decis şi ele să închidă, pentru două luni, aeroportul Tegel dacă numărul de pasageri nu se va îmbunătăţi semnificativ în săptămânile următoare.
Traficul aerian din Berlin va fi concentrat pe aeroportul Schönefeld, amplasat la marginea de sud-est a capitalei Germaniei, informează DPA, preluată de Agerpres.
În prezent pe cele două aeroporturi din Berlin, Tegel şi Schönefeld, se înregistrează doar 2.000 de pasageri pe zi, comparativ cu 100.000 de pasageri pe zi înaintea pandemiei de coronavirus.
Cu peste 24 de milioane de persoane care au zburat de pe Tegel anul trecut, acesta ocupa locul patru în topul celor mai mari aeroporturi din Germania, după cele din Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf. Comparativ, aeroportul Schonefeld a deservit aproximativ 11 milioane de persoane anul trecut.
După nouă ani de întârzieri şi scandaluri, noul aeroport internaţional BER din Berlin ar urma să îşi deschidă în sfârşit porţile în data de 31 octombrie. Conform planurilor actuale, o săptămână mai târziu urma să fie închis definitiv aeroportul Tegel.
Pe acelasi subiect: