Pietele emergente au inceput sa atraga investitori, dupa cel mai prost inceput de an din 2008
Bursa din New York. Sursa foto: Mediafax
Fondurile de actiuni si obligatiuni din pietele emergente au reusit sa atraga 3,5 miliarde de dolari in saptamana 27 martie - 2 aprilie, prima evolutie pozitiva de la inceputul acestui an, semn ca investitorii sunt mai optimisti dupa o perioada indelungata de retrageri masive, noteaza Wall Street Journal.
Fondurile de actiuni emergente au inregistrat intrari nete de 2,44 miliarde de dolari in perioada analizata, cel mai bun rezultat din ultimele sase luni, potrivit datelor EPFR Global, citate de Barclays si preluate de Wall Street Journal (WSJ).
Fondurile de obligatiuni au atras totodata 1,06 miliarde de dolari, fata de iesiri de 1,11 miliarde de dolari in saptamana anterioara.
"Investitiile si sentimentul din piata par ca s-au intors in favoarea pietelor emergente. Insa avand in vedere perioada indelungata de retrageri si cresterea economica inca modesta de pe pietele emergente, ar putea fi nevoie de inca doua saptamani de evolutii bune pentru a confirma un trend", noteaza analistii Barclays, scrie Mediafax.
Pietele emergente au traversat cel mai prost inceput de an din 2008, cu retrageri masive de capital determinate in principal de decizia Rezervei Federale a Statelor Unite de a reduce programul de achizitii de obligatiuni, care va fi eliminat pana la sfarsitul lui 2014.
Activele emergente au inceput sa-si revina in ultimele saptamani, evolutie vizibila indeosebi in Asia, unde monedele din India si Indonezia au urcat puternic fata de dolar. Indicele MSCI al burselor emergente a avansat cu 4,6% in luna martie.
Totodata, ingrijorarile privind criza din Ucraina s-au disipat, iar datele economice din SUA, relativ modeste in contextul unei ierni grele, nu au determinat modificari semnificative ale randamentelor obligatiunilor guvernamentale americane.
Mai multe despre:
#piete emergente#investitii
Pe acelasi subiect: