Cum sa castigi milioane de euro. Inventii ale studentilor romani, alese de investitori, care se pot transforma oricand in povesti de succes
Cum sa castigi milioane de euro? Inventezi o aplicatie sau un dispozitiv pe care sa-l cumpere milioane de oameni.
De pilda, o genunchiera care te avertizeaza pe telefon ce miscari riscante ai facut la schi, o aplicatie care iti spune daca ai lasat usa casei deschisa sau alta cu care gasesti rapid in hipermarket produsele dorite. Deocamdata vorbim doar despre idei si proiecte prezentate intr-un targ de inovatii din Bucuresti.
Cristofor si Robert, gemeni, studenti in anul 2 la Automatica, au prezentat la targul de inovatii doua idei diferite: o genunchiera cu senzori, care poate transmite date smartphone-ului.
Cristofor Rotsching, Automatica si Calculatoare, anul 2: "In momentul in care cobori o partie, sa-ti spuna ce miscari nu trebuie sa faci. Si o aplicatie care iti spune unde gasesti pasta de dinti sau uleiul de masline favorit intr-un hipermarket..."
Robert Rotsching, Automatica si Calculatoare, anul 2: "Oamenii sa-si gaseasca produsele in magazine mult mai usor."
Cativa tineri isi propun sa rezolve alta problema: daca am uitat sa incui usa casei? In yala este instalat un senzor de presiune, conectat la internet, care transmite pe telefonul mobil date in timp real.
Un tanar a dat lovitura la targul de anul trecut. A inventat un soft cu care, fara sa stii programare, poti seta robotelul sa faca anumite miscari. Amatorii de roboti din toata lumea folosesc acum produsul.
Alexandru Radovici, specialist IT: "Daca am cauta investitii, am evalua compania la un milion de dolari."
Cativa investitori au vizitat cu interes targul de inovatii din Capitala.
Antonio Eram, investitor: "Pot fi milionarii si miliardarii de maine. Am facut investmentul de la 500 de euro la 10.000."
Razvan Ghinis, profesor Politehnica Bucuresti: "Ei sunt in discutii cu niste companii mari de pe piata internationala. In astfel de situatii vorbim de milioane de dolari."
Dintre cele 60 de proiecte prezentate, 20 au fost deja alese de investitori si s-ar putea transforma in povesti de succes, cu multe zerouri in coada.