Cel mai scandalos caz de crima organizata din Romania: directori ai Fiscului, un senator si clanuri mafiote, suspecti intr-un dosar de evaziune fiscala. 39 de persoane, retinute
S-a pornit tavalugul retinerilor in cel mai scandalos caz de crima organizata din Romania. Procurorii DIICOT au trimis deja dupa gratii 39 de persoane. Printre acestea liderul clanului Butoane - Octavian Grecu, ginerele senatorului Cezar Magureanu, doi directori din ANAF si fostul iubit al Ginei Pistol. Incet, incet incep sa iasa la iveala si detaliile acestui dosar. Suspectii aveau legaturi peste granita cu un cunoscut patron din fotbalul bulgar.
Desi asa arata, aceasta nu este o expozitie auto. Este doar o parte din captura procurorilor DIICOT si a politistilor de frontiera, dupa ce au trecut pe acasa pe la cei 123 de suspecti din dosarul de evaziune fiscala.
Se pare ca lui Nicole Saikaly ii merg foarte bine afacerile, daca stam sa ne uitam la doua autoturisme pe care politistii de frontiera le-au ridicat de la el de acasa. Vorbim despre un Aston Martin si un Masserati nou nout, cumparat in urma cu doar 5 zile.
Fostul iubit al Ginei Pistol trebuie sa dea explicatii in legatura cu afacerile presupus ilegale cu zahar si ulei de floarea soarelui. Alaturi de el a fost retinut si liderul clanului Butoane, care a ramas si el pieton.
Ca sa recupereze macar o parte din prejudiciu, anchetatorii au luat de la suspecti tot ce au gasit mai de pret. De la Octavian Grecu si acolitii sai, de exemplu, au fost ridicate aceste trei autoturisme care impreuna insumeaza aproximativ 200 de mii de euro.
Desi zecile de masini sunt extrem de scumpe, impreuna acopera mai putin de 1% din prejudiciu. Anchetatorii au ridicat insa si sume mari de bani din casele suspectilor sau de la firmele acestora.
Dan Stroe, directorul de achizitii al ANAF, avea in seiful din locuinta personala 600 de mii de euro. Este urmat in top de Octavian Grecu, zis Butoane, din casa caruia s-au ridicat 50 de mii de euro. Pe locul trei este un om de afaceri din Pitesti, de la care politistii au luat 10 mii.
De la una dintre firme, anchetatorii au confiscat cel putin un miliard de lei vechi in monede. Zecile de kilograme au fost carate de echipaje speciale.
Masini, bani si documente, toate vor ramane in custodia procurorilor DIICOT pana la finalul anchetei. Investigatia se anunta de lunga durata, mai ales ca exista legaturi intre gruparea din Romania si oameni de afaceri bulgari.
Timp de aproximativ 8 luni de zile, politistii de frontiera au monitorizat transporturile intracomunitare facute de grupul infractional. Acestia transportau diferite produse - materiale de constructii, produse alimentare din Grecia sau Turcia.
Deja se fac verificari in statul vecin, numele unui important om de afaceri apare in ancheta. Grisha Gancev, patronul echipei de fotbal Litex Loveci detine companii de petrol, dar si alimentare. Are si o companie de zahar, pe la sediul careia au trecut anchetatorii.
Potrivit WikiLeaks, Ganchev este "unul dintre primii lideri ai crimei organizate care a folosit o echipa sportiva pentru a spala bani.” Printre activitatile ilegale sunt mentionate contrabanda cu produse petroliere, fraudele financiare, dar si actiuni violente pentru pastrarea suprematiei.
Pe acelasi subiect: