OMV Petrom a contractat un credit sindicalizat de 1 miliard de euro, de la 17 banci
OMV Petrom a contractat o linie de credit multi-valuta in valoare de 1 miliard de euro, de la un sindicat format din 17 banci, informeaza, joi, compania, intr-un comunicat.
Noua facilitate are o maturitate de 5 ani si posibilitate de prelungire pentru inca 2 ani consecutivi. Facilitatea a fost contractata pentru a inlocui o alta linie sindicalizata, contractata in noiembrie 2011 si neutilizata la data contractarii noului imprumut.
'Am refinantat linia de credit contractata in 2011 inainte de scadenta finala a acesteia pentru a beneficia de evolutiile favorabile din prezent de pe pietele financiare. Extinderea maturitatii programului de finantare permite OMV Petrom sa mentina o pozitie financiara solida intr-un context plin de provocari legate de pretul titeiului. Faptul ca oferta a fost suprasubscrisa intr-un timp relativ scurt este o confirmare a credibilitatii de care se bucura OMV Petrom pe pietele financiare', a declarat Andreas Matje, director financiar al OMV Petrom, in comunicatul citat.
OMV Petrom a demarat procesul de refinantare a creditului lucrand cu BRD - Groupe Societe Generale SA, Societe Generale SA si Unicredit Bank Austria AG ca Aranjori Principali Mandatati, iar sindicatul de banci care contribuie la asigurarea finantarii include 17 banci din Romania si internationale.
OMV Petrom va utiliza fondurile, in masura in care va fi necesar, pentru finantarea operatiunilor curente.
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze de aproximativ 66 milioane bep in 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW si un parc eolian de 45 MW.
Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent in Romania si in tarile invecinate prin intermediul a circa 780 benzinarii, la sfarsitul lui 2014.
OMV, cea mai mare companie industriala listata din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, statul roman, prin Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, detine 20,64%, Fondul Proprietatea detine 18,99%, iar 9,36% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.
In ultimii 10 ani, investitiile pentru modernizarea si consolidarea OMV Petrom au depasit 11 miliarde euro.
Mai multe despre:
#OMV Petrom#credite
Pe acelasi subiect: