Presedintele ASF ataca dur asiguratorii: Trebuie mai multa etica si respect reciproc. Este o piata abuziva, cu jucatori slabi. Nu mai incercati cu presiuni!
Misu Negritoiu. Sursa foto: Mediafax
Presedintele ASF, Misu Negritoiu, a criticat dur jucatorii din piata asigurarilor, la un seminar organizat chiar de UNSAR, aratand ca gasit o piata abuziva, cu jucatori slabi, unde regulile de autorizare trebuie schimbate, si a indemnat companiile sa renunte la presiuni si sa inceapa un dialog real.
"Trebuie mai multa etica si mai mult respect reciproc. Vin dintr-o piata care a trecut prin probleme similare. Nu se poate, e un razboi (...) Limbajul este aproape inacceptabil, poate de ambele parti. Este o piata de procesomani. Uniunea, si dumneavoastra, uitati-va in propria casa, uitati-va la standarde, uitati-va la profesionalism, uitati-va la valori. Nu se poate ca unul sanctionat intr-o piata, cu o anumita reputatie pe o piata europeana, sa vina sa imi ceara mie sa ii pun la dispozitie corespondenta cu autoritatea acelei tari. Unde este respectul pentru autoritate? Va invit la dialog", a spus presedintele Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, potrivit Mediafax.
El a continuat criticile, mentionand ca piata asigurarilor are probleme de fond, cu distorsiuni structurale, "o piata abuziva, cu jucatori slabi".
"Nu mai incercati pe alte cai, nu mai incercati pe presiune, pentru ca nu vom avea rezultate, trebuie sa schimbam ceva in aceasta relatie", a spus Negritoiu in fata unei sali in care se regaseau presedinti si directori de companii de asigurari.
In opinia lui Negritoiu, cele peste 23.000 de reclamatii din 2013 sunt un semnal ca piata nu functioneaza bine si a invitat companiile la dialog pentru a putea evita astfel de situatii.
Seful ASF a aratat ca doreste sa dezvolte un sistem informatic la nivelul autoritatii pentru a putea rezolva in termen foarte scurt, de 24-48 de ore, numeroasele reclamatii primite la autoritate.
Potrivit lui Negritoiu, criza de imagine din sistemul de asigurari nu poate fi rezolvata doar prin actiuni de imagine, pentru ca fundamentele sunt structurale, iar fara o reforma reala nu va putea fi reconstruita increderea.
Pe acelasi subiect: