"Ne bucuram ca piata imobiliara a raspuns pozitiv initiativei noastre, iar brokerii imobiliari au inteles ca fara o pregatire continua este imposibil sa rezisti, si va anuntam ca inscrierile pentru prima generatie de agenti imobiliari ai scolii ABI, s-au incheiat. Din dorinta de a incuraja agentii imobiliari sa participe in continuare la cursuri, intampinam toamna cu o oferta promotionala, taxa de inscriere la cursurile din luna noiembrie si decembrie fiind mentinuta la suma de 300 lei", se arata in comunicatul ABI.

Cursurile, organizate in perioada 5-6-7 noiembrie, vor fi predate de lectori specializati si autorizati, si se adreseaza atat nivelului primar de pregatire in domeniul imobiliar, persoanelor care doresc sa profeseze meseria de agent, cat si agentilor imobiliari cu experienta, care doresc sa se puna la curent cu noua legislatie, cu noile tehnici de lucru.

Printre lectorii invitati se numara avocatul Victoria Rosioara, directorul general al Scolii de Brokeri Imobiliari, Cristian Bisa, doctor in Economie (cursuri: Notiunile de Management General si Finantarea Tranzactiilor Imobiliare) si Ionel Vacarescu, specialist in domeniul dreptului comercial, recuperarii creantelor comerciale si dreptului imobiliar (cursuri: Notiunile de Drept si Legislatie in Activitatea Imobiliara, Tipurile de Bunuri Imobiliare).

La finalul celor trei zile de cursuri, "elevii" vor sustine un test de evaluare de tip grila, in urma caruia ar urma sa li se  inmaneze diplome recunoscute si avizate de catre Ministerul Invatamantului si Ministerul Muncii.

Diploma obtinuta are un caracter oficial si permite angajarea pe postul de agent imobiliar (broker imobiliar), infiintarea unui SRL sau a unui PFA in acest domeniu.

Cursurile vor avea loc la sediul asociatiei din Delea Noua Business Center (str. Delea Noua nr.3, et. 5) unde ABI a amenajat un centru de invatamant potrivit pentru activitatile de instruire si educare ale agentilor imobiliari.