Vila cunoscuta drept "Turnul", una dintre numeroasele case de lux abandonate de pe Bishop's Avenue, a fost construita in urma cu 25 de ani si a apartinut unei familii din Orientul Mijlociu. Va vine sa credeti sau nu, nimeni n-a locuit in ea niciodata. A fost lasata sa se degradeze, complet abandonata. Peretii s-au scorojit, prin acoperis intra apa si podelele au fost invadate de muschi de pamant, spune Isa Soares, corespondent CNN

Chiar si asa, cladirea valoreaza 40 de milioane de lire sterline. In aceeasi stare, sunt o treime dintre cele 70 de vile din aceasta zona a Londrei.

Anil Varma, dezvoltator imobiliar: "Cumpara terenul si apoi au probleme cu amenajarea si constructia."

In multe cazuri, proprietarii se asteapta ca vilele sa fie gata rapid, iar cand vad ca lucrarile dureaza, se plictisesc si le abandoneaza. Unele dintre ele sunt cumparate de dezvoltatori, care vor sa le reamenajeze in apartamente mai mici, pentru ca apoi sa le vanda.

Anil Varma, dezvoltator imobiliar: "Cu preturi accesibile pentru localnici, de trei, patru sau cinci milioane de lire sterline."

Isa Soares, corespondent CNN: "In ciuda numeroaselor vile abandonate, zona ramane una dintre cele mai populare pentru oamenii bogati care vor sa investeasca. Aceasta proprietate este scoasa la vanzare la pretul de 40 de milioane de lire, adica peste 65 de milioane de dolari."

Iar specialistii spun ca preturile nu sunt influentate de existenta vilelor abandonate, atata vreme cat ruinele nu sunt la vedere.

Trevor Abrahmsohn, analist imobiliar: "De cate ori sunt tulburari politice undeva in lume sau oamenii se imbogatesc peste noapte, Londra este Mecca lor, locul unde aleg sa vina".

Dovada stau preturile proprietatilor londoneze, care au crescut anul trecut cu 11 procente.