Mai multi dezvoltatori s-au inscris deja prima editie a proiectului ImoSfera al www.imobiliare.ro, care va avea loc intre 21 si 27 iunie si care va reuni dezvolvatori din mai multe parti ale tarii. 

Deja, dezvoltatorii pregatesc cele mai bune oferte pentru targul in cauza. Cele mai multe ansambluri rezidentiale inscrise sunt din Bucuresti (Adama, Maple Place, Delea Veche, Perla Nord, Rasarit de Soare, Quadra 2, Cernica Residence), dar si din Cluj-Napoca (Mao Life Residence), Brasov (Privilegio, Bellevue Residence), Timisoara (Fructus), Oradea (Luceafarul).

Daca te tenteaza sa participi la acest targ imobiliar, macar ca sa vezi cum este, poti intra in contact cu expozantii intr-un mod foarte simplu. Organizatorii au gandit un sistem de chat si poti sta de vorba cu participantii pe loc sau le poti lasa o cerere e oferta cu datele tale de contact si te vor apela ei apoi.

Cine castiga dintr-un targ imobiliar virtual?

1. Castigi tu pentru ca e un timp pe care poti sa-l consumi altfel si in acelasi timp sa aflii si toate noutatile targului.

2. Castiga dezvoltatorii intrucat costurile de participare sunt de cateva ori mai mici decat cele din cazul unui targ clasic.

3. Castiga organizatorul pentru ca nu isi bate capul prea tare si poate avea rezultate frumoase.

Cum s-a ajuns aici?

 Sunt doi factori principali: economia de resurse, "o tinta" pentru orice om si orice companie intr-o perioada de criza, si dezvoltarea impresionanta a online-ului.

"Ideea ne-a venit destul de usor si a plecat de la cineva din companie. La baza, a fost ideea de a demonstra si a comunica eficienta online-ului, in contextul economic si social actual. Am limitat la 30 de standuri pentru prima editie, pentru ca suntem contra-cronometru cu dezvoltarea platformei", declara pentru incont.ro Daniel Crainic, unul dintre cei implicati in organizarea targului, care "promite" ca va avea mai multe editii.

Prima editie se va concentra cu precadere asupra ofertei rezidentiale din ansamblurile noi din Bucuresti, dar sunt vizate si alte orase mari din tara.

In cele 7 zile ale expozitiei virtuale, organizatorii mizeaza pe atragerea a unui numar de 30 de proiecte rezidentiale.

„In spatele proiectului Imosfera sta ideea de a-i apropia pe vanzatori de ansamblul cumparatorilor. Diferentele fata de un targ traditional sunt semnificative, pornind de la investitie, care se va situa in jurul sumei de 15.000 de euro si incheind cu rezultatele, la prima editie asteptam 50.000 de vizitatori”, explica Adrian Erimescu, directorul general al www.imobiliare.ro

De asemenea, si Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI) va fi prezenta in cadrul targului.

Dragos Vilceanu, presedintele ABI, crede ca ideea de a organiza un astfel de targ este "una buna" si adauga ca este "curios care va fi rezultatul".

"ABI chiar pregateste acum un studiu referitor la importanta targurilor imobiliare si rezultatele lor, efectele. Sa participi la un targ este o chestiune de promovare. Uneori, poti sa nu vinzi nimic, dar cel care a fost la targ si ti-a vazut oferta poate sa vina si dupa luni de zile la tine", mai arata Vilceanu. 

Tie cum ti se pare? O sa fii online la primul targ imobiliar virtual?