"Anuntam inceperea activitatii in imobiliare in Romania datorita cresterii interesului actionarilor si fondurilor straine partenere in alocarea investitiilor in dezvoltari imobiliare diverse. Conform analizei facute de companie, piata nu este complet stabila si inca vulnerabila la schimbari, o situatie ce afecteaza disponibilitatea resurselor financiare pentru proiecte imobiliare. Bugetul alocat pentru 2015 va fi folosit pentru dezvoltare de proiecte si solutii de creditare speciale pe care grupul le va directiona catre clienti si investitii selectate cu atentie", potrivit companiei. 

Compania intentioneaza sa creasca gradual portofoliul de pe piata romaneasca. 

"Piata imobiliara romaneasca a fost considerata intotdeauna incarcata de potential. Din pacate, in ultimii 5 ani situatia financiara instabila ne-a condus catre un focus mai mare pe tarile CIS si cele invecinate. Cu toate acestea, am identificat o tendinta pozitiva atat din punct de vedere al profiturilor cat si al nevoilor in crestere ale companiilor locale prin dezvoltari imobiliare comerciale. Aceasta ne-a condus la dezvoltarea unui produs ce ofera o structura speciala de finantare si de credit cu un proces specific de rambursare pana cand clientul intra in posesia bunului", a declarat Alon Peled, presedintele grupului. 

Mentor Group Investments se va concentra pe bunuri profitabile, bunuri aflate in dificultate si noi investitii cu orientare pe conceptul "built to suit (constructie la cerere) - rent to buy", dezvoltat special pentru piata imobiliara comerciala din Romania, asigurand astfel atat activitatea de dezvoltare si constructie, cat si pachetul financiar necesar. 

"Mentor Group intentioneaza sa colaboreze in conceptul «built to suit» cu companii (si ONG-uri) cu un venit stabil si care pot sprijini o investitie pe termen lung in activitatea lor. Avantajele constau in transformarea platilor chiriei in ipoteca pana in momentul in care constructia intra in proprietatea clientului. Cladirea este construita in functie de nevoile clientului. Dezvoltarea este finantata in totalitate de Mentor Group Investment prin pachete de credit create special pentru fiecare client", se mai spune in comunicat. 

Mentor Group Investment este o companie imobiliara, de management si dezvoltare, subsidiara a grupului de companii Mentor group Holdings cu investitii in domenii precum infrastructura, energie, managementul deseurilor, reciclare si altele.