"Reyal Urbis a informat autoritatea de reglementare ca a cerut protectie impotriva creditorilor, intrucat nu a reusit sa ajunga la un acord de refinantare cu acestia", se arata intr-un comunicat al companiei. 

Dezvoltatorul imobiliar va continua sa opereze si se asteapta sa ajunga ulterior la o intelegere cu acestia. 

Companiile imobiliare spaniole au imprumutat sume mari pentru a-si cumpara rivalii in timpul unei perioade de boom de un deceniu, insa au avut dificultati dupa prabusirea pietei in contextul crizei financiare. 

Martinsa-Fadesa a intrat in insolventa in 2009 cu pasive de 7,3 miliarde de euro. Reyal Urbis a renegociat imprumuturi de 4,6 miliarde de euro in 2010, iar acum vrea sa finalizeze o a doua etapa a refinantarii. 

Creditorii Reyal Urbis includ Banco Santander, Banco Popular, Royal Bank of Scotland, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria si Sareb, banca pentru credite neperformante din Spania. 

Reyal Urbis a avut pierderi de 257 milioane de euro in trimestrul al treilea, fata de 136,6 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Datoriile nete se situau la 3,6 miliarde de euro, cu active totale evaluate la 4,19 miliarde de euro la sfarsitul lunii iunie.  Mai mult de jumatate din cei 67.000 de dezvoltatori imobiliari din Spania pot fi considerati "zombi", intrucat sunt sustinuti de creditorii care refuza sa inregistreze pierderile, potrivit firmei de consultanta R.R. de Acuna & Asociados.