"Cautam activ cumparatori pentru o parte din terenurile pe care le detinem pentru a imbunatati nivelul lichiditatii companiei pana la revenirea pietei. Obtinerea finantarii este una dintre dificultatile cu care se confrunta piata romaneasca si avand in vedere acest lucru, conducerea companiei este in curs de schimbare a planurilor zonale pentru mai multe terenuri in Constanta pentru a le diviza in unitati mai mici", se arata intr-un raport al RomReal, transmite Mediafax.

Reprezentantii RomReal apreciaza ca terenurile de dimensiuni mai mici in locatii bune pot atrage cumparatori cu surse de finantare limitate. 

Terenurile din portofoliul RomReal au suprafete cuprinse intre 4.000 metri patrati si 865.000 metri patrati. 

Dezvoltatorul imobiliar a obtinut anul trecut de la Alpha Bank extinderea cu trei ani a scadentei unui credit de 11,6 milioane de euro, cu posibilitatea prelungirii termenului de rambursare cu inca doi ani.  Acesta din urma a fost extins pana la 30 noiembrie 2015, in conditiile in care compania a anuntat la inceputul lunii octombrie ca are dificultati la plata creditului, scadent la sfarsitul lunii noiembrie, astfel ca risca sa intre in incapacitate de plata. 

"Dupa succesul cu Alpha Bank, compania are nevoie sa isi securizeze surse de finantare pentru capitalul de lucru in vederea acoperirii costurilor de operare, precum impozite sau alte costuri cu diverse servicii. Avand in vedere ca va fi foarte dificil sa finalizam vreo tranzactie cu terenuri in viitorul apropiat, credem ca va fi necesara o majorare de capital in acest an pentru a ne asigura capitalul de lucru. In acest sens, conducerea va propune majorarea capitalului cu 1,5 milioane de euro prin emisiune de noi actiuni", se precizeaza in raport. 

RomReal, firma inregistrata in Bermude, are capital norvegiano-britanic si urma sa dezvolte proiecte imobiliare in Romania prin intermediul firmei Westhouse.  Compania detine 14 terenuri in Bucuresti, judetul Constanta si in Brasov, evaluate la 24 milioane de euro.  Westhouse anunta la inceputul anului 2007 investitii de 1,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare in Romania, principalele orase vizate fiind Bucuresti, Constanta si Brasov. Proiectele urmau sa includa spatii rezidentiale, comerciale si de birouri, in total fiind prevazuta constructia a 4.500 de locuinte, finalizate in perioada 2011-2012.  Compania a finalizat insa un singur proiect de locuinte, cu 37 de unitati in Constanta, vandut complet, si a mai fost implicata in dezvoltarea a altor doua tot in Constanta, vandute in 2010 unor firme din grupul Nova, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu.