Tot ministrul Elena Udrea il demisise recent pe Jean Vraciu din postul de director general al ANL. Marian Iftimie – Nicorici ocupa, in acealsi timp, si vechea pozitie a lui Vraciu de presedinte al Consiliului de Administratie al ANL, potrivit datelor publicate pe site-ul institutiei.

Noul sef al ANL, institutie cu sediul in Capitala, are, potrivit ultimei sale declaratii de avere, o singura locuinta. Este vorba de un apartament de 85 de metri patrati in Piatra Neamt pe care l-a cumparat impreuna cu sotia sa.

Totodata, potrivit datelor Registrului Comertului, Marian Iftimie – Nicorici figureaza si ca actionar cu 50% din partile sociale in cadrul companiilor Euromag Grup SRL Focsani (judetul Vrancea) si Amrom Grup Savinesti (judetul Neamt). Ambele companii au ca obiect principal de activitate comertul cu produse alimentare, bauturi si tigari, dar in obiectele secundare de activitate se regasesc si constructiile.

Euromag si Amrom, detinute fiecare impreuna cu un alt membru al familiei Iftimie - Nicorici, au avut in 2008 un numar mediu de 11 angajati si un profit net total de 22.598 lei (circa 5.500 de euro).

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, l-a demis in aceasta saptamana, mai exact pe data de 13 ianuarie 2010, pe Jean Vraciu din postul de director al general al ANL, motivand ca acesta intentiona sa cumpere trei masini de teren cu o valoare estimata la 124.000 de euro, intr-un an de criza.

Fost senator PDL de Vrancea, Jean Vraciu fusese numit director al ANL pe data de 7 octombrie 2009.

Imediat dupa aparitia comunicatului de presa privind inlocuirea sa, Jean Vraciu a declarat pentru incont.ro ca nu a fost anuntat oficial despre motivele schimbarii din functie. 

Potrivit comunicatui de presa remis de Ministerul Dezvoltarii si Turismului, institutia nu isi poate permite "achizitii extravagante" într-un an caracterizat de constrângeri financiare.

De asemenea, Elena Udrea anunta ca si-a propus sa continue si sa accelereze, in 2010, proiectele de investitii in infrastructura demarate anii trecuti, iar achizitia de autoturisme de teren nu se regaseste printre prioritatile ministerului.

ANL lansase, in 6 ianuarie, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, procedura de achizitie a unui numar de trei vehicule de teren, la o valoare estimata de 124.000 de euro.

Procedura a fost anulata in 13 ianuarie, din dispozitia ministrului Elena Udrea, in vederea redistribuirii fondurilor alocate si stabilirii altor prioritati de utilizare a acestora.

ANL se afla sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, declara, saptamana trecuta, citata de Mediafax, ca intentioneaza sa construiasca prin ANL, in urmatorii trei ani, aproximativ 100.000 de locuinte pentru tineri.

Prin programul de locuinte pentru tineri destinate inchirierii, ANL a construit pana la finele anului trecut aproximativ 25.000 de apartamente.