"In perioada urmatoare se estimeaza ca preturile apartamentelor vechi si noi vor scadea cu aproximativ 25-30%, in timp ce chiriile pot cunoaste scaderi mai dramatice, de pana la 50%. Consideram ca in cel mai optimist scenariu se prevede o revenire a pietei imobiliare in perioada 2011 - 2012", se arata in studiul semestrial al companiei de evaluare Darian, unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata de profil.

Potrivit indicelui imobiliar calculat de ZF, preturile medii ale apartamentelor cu trei camere din Bucuresti au scazut pana la 81.000 de euro la jumatatea acestui an, dupa un maxim de 160.000 de euro in primavara anului 2008.

"Cand oamenii vor vedea in toamna noile facturi la caldura, va mai cadea un prag al preturilor", apreciaza Adrian Crivii, directorul general al Darian.

In timp ce reprezentantii Darian apreciaza ca preturile apartamentelor vor mai scadea in medie cu 25-30% in urmatorul an, alti consultanti confirma faptul ca preturile ar putea sa mai scada in urmatoarele luni, dar apreciaza ca nu se pot face estimari pana la sfarsitul anului 2011.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar