Potrivit Guvernului, costul total net estimat al proiectului este de 250 de milioane euro, din care imprumutul de la BDCE va finanta pana la 70% din costurile totale eligibile.

"Restul sumei va fi completat din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Agentia Nationala pentru Locuinte, din surse proprii ANL - 37,5 milioane euro si din bugetele locale - 37,5 milioane euro", a precizat Executivul, pe 16 iunie.

Proiectul va fi implementat intr-o perioada de circa cinci ani de catre ANL, careia i se va delega intreaga autoritate si responsabilitate privind realizarea acestuia si utilizarea sumelor alocate.

"Beneficiarii proiectului vor fi persoanele/familiile tinere cu varsta pana in 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuinte si vor fi selectati de comisiile sociale ale consiliilor locale din judete", mentiona Guvernul, la acea data.

Imprumutul BDCE are o perioada de rambursare de 20 de ani, cu o perioada de gratie de maximum 5 ani, si va fi acordat in conditii avantajoase de piata pentru Romania.