Empire State Realty Trust Inc va lista actiuni la bursa din New York, potrivit unui document transmis Comisiei pentru Bursa si Valori Mobiliare luni. Pentru formarea trustului vor fi consolidate mai multe companii. 

O oferta publica va oferi investitorilor oportunitatea sa detina o parte din una dintre cele mai cunoscute cladiri din New York, in contextul revenirii pietei imobiliare dupa recesiune. 

Malkin Holdings LLC, care administreaza Empire State Realty Trust Inc, a anuntat in noiembrie ca a initiat un proces in urma caruia ar putea deveni parte a unui trust imobiliar.

Malkin Holdings administreaza mai multe parteneriate imobiliare ale lui Peter Malkin si fiului acestuia Anthony Malkin. Malkin Holdings detine 269.000 de metri patrati din spatiul Empire State Building, impreuna cu un alt investitor, Leona Helmsley.  Trustul ar consolida proprietati imobiliare detinute in cartierul Manhattan si in restul New Yorkului de companii precum Empire State Building Associates, 60 East 42nd St. Associates LLC si 250 West 57th St. Associates LLC.

Bank of America Merrill Lynch si Goldman Sachs vor asigura consultanta pentru oferta publica. 

Empire State Building a fost cea mai inalta cladire din lume de la finalizarea in 1931 si pana la incheierea lucrarilor la unul dintre turnurile World Trade Center, in 1972.