Astfel, ATEN International, furnizor de soluţii de conectivitate AV/IT şi sisteme complete de administrare, anunţă parteneriatul strategic pe care îl demarează alături de COS - Corporate Office Solutions, companie care activează în segmentul amenajării spaţiilor de birouri din România, potrivit unui comunicat al companiei.

"Situaţia actuală, în care ne confruntăm cu riscul de infectare, situaţie care a început în luna martie, tinde să devină o normalitate, un nou stil de viaţă, iar companiile trebuie să se adapteze din mers la un nou mod de lucru. Astfel, companiile partenere COS lucrează la elaborarea unui program integrat de work from home şi office work, iar tehnologiile disponibile şi facilităţile spaţiului de birou trebuie să susţină aceste moduri de desfăşurare a muncii", spun reprezentanţii companiilor.

Noile birouri inteligente presupun soluţii de teleworking, de colaborare virtuală, precum şi transmisii live sau controlul echipamentelor de la distanţă, având în vedere reducerea consumului de energie şi utilizarea unor soluţii green pentru a asigura toate aceste aspecte suplimentar la cerinţele de bază pentru dotarea birourilor.

"Ne propunem să îmbunătăţim continuu viaţa de zi cu zi şi eficienţa clienţilor noştri, iar acest parteneriat strategic ne permite să oferim soluţii de ultimă generaţie care se îmbină perfect cu elementele de design şi funcţionalitate de calitate pe care le oferim în prezent", a declarat Christophe Weller, CEO şi fondatorul COS.

În acest context, COS - Corporate Office Solutions va integra în viitoarele sale proiecte produsele ATEN atât pentru a asigura conexiunea tuturor dotărilor dintr-un birou ca soluţii de Internet of Things, cât şi pentru controlul inteligent al spaţiilor de birou, precum şi accesul securizat la servere şi toate resursele unei companii. Soluţiile ATEN înglobează echipamente de transmisie video live pe Internet, facilitează folosirea infrastructurii de reţea în scopuri de conectivitate AV/ IT, atât de necesară pentru videoconferinţe şi în lucrul colaborativ de acasă.

"Considerăm că parteneriatul strategic dintre COS şi ATEN pe zona birourilor inteligente are rolul de a susţine cererea actuală de pe piaţă pentru proiectarea de spaţii inteligente şi sigure. Societatea a conştientizat mai mult decât oricând nevoia de soluţii securizate pentru office work, cât şi eficienţă a muncii, iar prin parteneriatul pe care îl anunţăm astăzi vom putea adresa această piaţă cu soluţiile potrivite", a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN România.

Soluţiile ATEN înglobează echipamente de transmisie video live pe Internet, facilitează folosirea infrastructurii de reţea în scopuri de conectivitate AV/ IT, atât de necesară pentru videoconferinţe şi în lucrul colaborativ, precum şi soluţii inteligente de alimentare. Practic, soluţiile ATEN conectează, administrează şi optimizează echipamentele electronice din diferite domenii, iar echipa ATEN de cercetare asigură un flux constant de soluţii inovatoare, care contribuie la extinderea portofoliului de produse disponibile la nivel mondial.

Corporate Office Solutions este un furnizor de servicii integrate de arhitectură şi amenajare a spaţiilor de birouri din România. Pe parcursul a 22 de ani de activitate, COS a furnizat servicii profesionale şi produse pentru peste 2.000 de companii care aveau nevoie să îşi creeze sau să îşi transforme spaţiile de lucru.

COS este parte a Office Solutions Group, consultant în domeniul birourilor din 1995 şi unul dintre cei mai mari din Europa, cu birouri în Moscova, Sankt Petersburg, Kiev, Almaty, Astana, Atyrau, Minsk, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timisoara.