Hugo Boss a precizat că a luat această decizie după ce un sondaj intern a descoperit că majoritatea angajaţilor s-au simţit mai puţin stresaţi şi au putut petrece mai mult timp cu familiile lor în perioada pandemiei şi, de asemenea, managerii au fost foarte mulţumiţi de munca făcută de la distanţă.

"Viitorul aparţine unor combinaţii adaptate între munca la birou şi munca la distanţă", a declarat Jochen Eckhold, directorul de resurse umane de la Hugo Boss, potrivit Agerpres.

Casa de modă a apreciat că cele trei zile în care angajaţii vor lucra de la birou permit programare mai eficientă a întâlnirilor şi, de asemenea, vor creşte reputaţia de angajator a Hugo Boss.

În prima fază, noul program de lucru va fi disponibil, începând din luna octombrie, pentru aproximativ 3.200 de angajaţi din Germania ale căror atribuţii nu necesită prezenţa fizică la birou. Ulterior, modele similare de lucru vor fi adoptate pentru subsidiarele Hugo Boss din întreaga lume.

Hugo Boss, casă de modă renumită pentru costumele sale bărbăteşti, a prognozat recent că cererea pentru costume şi îmbrăcăminte formală să revină după ce vor fi ridicate restricţiile, chiar dacă popularitatea articolelor casual a făcut ca vânzările Hugo Boss să scadă cu 59% în trimestrul al doilea.