Severin shopping Center are o suprafata totala de aproximativ 16.000 metri patrati.

Finalizarea implementarii transferului de activitate este preconizata pentru finele lunii septembrie, avocatii firmei urmand sa asiste vehiculul Bel Rom si in legatura cu implementarea conditiilor prevazute pentru perioada post-transfer.

Fondul sud-african de investitii a anuntat din aprilie ca vrea sa cumpere si sa dezvolte centrul comercial Severin Shopping Center, detinut de grupul belgian BelRom, carora le inaintase o scrisoare de oferta neangajanta. Reprezentantii fondul mentionau atunci ca Belrom a acceptat-o, care era insa conditionata de redactarea documentelor de tranzactie, rezultatele procesului de due diligence si alte aprobari. 

NEPI este unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piata locala, ajungand sa detina active de peste 600 milioane de euro. 

Cea mai importanta achizitie facuta de fondul sud-african in acest an a fost preluarea a 70% din proiectul Mega Mall din Bucuresti, situat pe terenul fostei fabrici Electroaparataj din apropierea Arenei Nationale. 

NEPI mai detine cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila. Fondul mai are si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.