Aflat la a XIX-a editie, la targ participa mai mult de 100 de companii din domeniul imobiliar, care vin cu aproape 10.000 de oferte de locuinte, accesorii si decoratiuni pentru casa.

In plus, companiile prezente la expozitie vin si cu super-promotii pentru cei hotarati sa-si cumpere o casa, si anume: discounturi intre 1.000 si 30.000 de euro, sisteme home-cinema, mobilier de bucatarie, de living, bai complet utilate, design interior personalizat, locuri de parcare incluse si cuptoare cu microunde.

Ofertele cu adevarat tentante sunt autoturismele Peugeot RCZ si Peugeot 107, oferite daca iti achizitionezi anumite tipuri de case/apartamente.

Totodata, daca te hotarasti si-ti cumperi un apartament pana pe 30 mai, poti sa beneficiezi si de amenajarea la cheie a locuintei tale.

Targul este deschis pana duminica, 17 aprilie.

Ce oferte economice gasesti in Capitala?

Ofertele economice sunt disponibile in 52 de ansambluri rezidentiale din Bucuresti. De exemplu, preturile garsonierelor din zona Militari pornesc de la 30.000 de euro, iar cele din Obor ajung si la 42.000 de euro.  

Apartamentele cu doua camere, de pe splaiul Unirii, sunt cotate la 45.000 de euro. Un astfel de apartament in Pipera te costa aproape 60.000 de euro.

Daca insa te intereseaza un apartament cu trei camere, trebuie sa stii ca preturile pornesc de la 66.500 de euro, pentru cele situate in Fundeni si ajung pana la 83.000 de euro, in zona Titan.

Pentru cei care isi permit o vila, preturile acestora pornesc de la 65.000 de euro, in Corbeanca si ajung la 107.000 de euro, in Mogosoaia.

La polul opus, pe segmentul de lux, in zonele Matei Basarab si Gara de Nord se gasesc duplexuri in valoare de 250.000 de euro. Toto aici, pretul vilelor porneste de la 374.000 de euro.

Cine isi cumpara o locuinta?

Peste 10.000 de oameni si-au achizitionat un apartament in ultimele sase luni, iar alti aproximativ 6.500 sunt interesati sa-ti cumpere o locuinta, conform unui studiu al tIMOn si RealTime.

Potrivit aceluiasi studiu, cumparatorii bucuresteni de apartamente sunt casatoriti, au intre 30 - 55 ani, unul sau doi copii, lucreaza intr-o multinationala, sunt bugetari sau au propria companie.

Atunci cand vor sa-si achizitioneze o locuinta, acestia sunt interesati de mijloacele de transport in comun din zona, in special de metrou, daca exista scoli prin apropiere, gradinite si parcuri.

Totodata, oamenii isi doresc apartamente cat mai noi, cu o suprafata care poate fi utilizata eficient, la costuri mici de intretinere, care sa nu depaseasca 90.000 de euro. De altfel, pretul ramane principalul criteriu de selectie pentru 98 % dintre cumparatori. Si asta, pentru ca venitul pe familie variaza intre 1.200 - 1.800 de euro.

Studiul arata ca bucurestenii au fost afectati de recesiunea economica si influentati, totodata, de instabilitatea mediului politic si administrativ.