Terenul se afla pe strada Gara Herastrau, in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu, iar Skanska va dezvolta pe acesta un proiect de birouri, in trei etape, denumit Green Court Bucharest.

"Green Court Bucharest este amplasat in zona Floreasca-Barbu Vacarescu, care a devenit cea mai dinamica destinatie pentru spatiile de birouri din Bucuresti. Aceasta zona a atras atat atentia chiriasilor cat si a investitorilor, fiind astfel locatia ideala pentru primul proiect de birouri pe care Skanska il dezvolta in Romania", a declarat, intr-un comunicat, Andreas Lindelöf, presedintele Skanska Romania, citat de Mediafax.

In comunicat nu se mentioneaza valoarea tranzactiei si nici vanzatorul terenului.

Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial insa, Skanska a achizitionat terenul de la firma Banseasa Investments, detinuta de Gabriel Popoviciu. Omul de afaceri este implicat si in dezvoltarea proiectului Baneasa, din nordul Bucurestiului.

Contractul de vanzare a fost incheiat in urma cu cateva luni, intre Baneasa Investments si firma SPC Beta Property Development Company (inregistrata in Romania si detinuta integral de Skanska) pentru un teren de aproximativ 15.000 metri patrati si constructiile aflate pe el. Tranzactia a fost incheiata la un pret de 13,8 milioane de euro, plus TVA.

Skanska vrea sa construiasca trei cladiri de birouri, cu o suprafata inchiriabila totala de 52.000 de metri patrati, certificate LEED Gold. Skanska este si antreprenor general, iar inceperea constructiei este programata pentru primul trimestru al anului viitor.

Zona Barbu Vacarescu - Floreasca - Pi­pera, unde este situat terenul, a atras in ultimii ani mai multe cladiri de birouri, inclusiv cel mai inalta cladire din Bucuresti, iar anul viitor urmeaza sa fie finalizat si mall-ul Promenada, dezvoltat de Raiffeisen Evolution.

Reprezentantii grupului suedez au declarat recent ca in urmatorii doi ani Skanska are in plan inceperea constructiei a circa 200.000 metri patrati de spatii de birouri in Europa Centrala si de Est. In prezent, compania are in lucru 180.000 metri patrati de birouri si a investit peste 400 milioane de euro in sectorul imobiliar din regiune. Banii companiei vor fi directionati catre Polonia, Cehia, Romania si Ungaria. Investitiile alocate acestor tari se ridica la 100 milioane de euro in urmatorii doi ani.

Skanska este prezent in Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Marea Britanie, SUA si mai multe tari din America Latina. In perioada 2007-2010, grupul a desfiintat peste 10.000 de locuri de munca, 17% din totalul posturilor, din cauza recesiunii mondiale.

Skanska a finantat si a dezvoltat 1,9 milioane de metri patrati de spatii comerciale in intreaga lume si are peste 500.000 de metri patrati de spatii de birouri in dezvoltare.