In replica, Jean Vraciu a declarat pentru incont.ro ca in cursul zilei de astazi de la Cabinetului ministrului Udrea i s –a  comunicat ca a fost inlocuit din functie, dar fara sa i se ofere explicatii suplimentare. “Probabil este vorba despre autoturismele de teren pe care vroiam sa le cumparam, dar era o achizitie perfect legala”, a comentat acesta. Fostul director general al ANL a mai spus ca nu stie cine va ocupa acest post si ca nu va ataca in niciun fel decizia ministrului Elena Udrea.

Fost senator PDL de Vrancea, Jean Vraciu a fost numit director al Agentiei Nationale pentru Locuinte pe 7 octombrie 2009.

Ministrul Elena Udrea a declarat tot astazi intr-un comunicat de presa ca intr-un an caracterizat de constrangeri financiare, institutia nu isi poate permite achizitii extravagante.

De altfel, Udrea si-a propus sa continue si sa accelereze, in 2010, proiectele de investitii in infrastructura demarate anii trecuti, achizitia de autoturisme de teren neregasindu-se între prioritatile ministerului.

"In acest context, accelerarea constructiei de locuinte ANL pentru tineri anuntata de ministru presupune si diminuarea costurilor administrative ale Agentiei", se mai arata in comunicatul citat.

ANL a lansat, in 6 ianuarie, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, procedura de achizitie a unui numar de trei vehicule de teren, la o valoare estimata de 124.000 de euro.

Procedura a fost anulata in 13 ianuarie, din dispozitia ministrului Elena Udrea, in vederea redistribuirii fondurilor alocate si stabilirii altor prioritati de utilizare a acestora.

ANL se afla sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, declara, saptamana trecuta, citata de Mediafax, ca intentioneaza sa construiasca prin ANL, in urmatorii trei ani, aproximativ 100.000 de locuinte pentru tineri.

Prin programul de locuinte pentru tineri destinate inchirierii, ANL a construit pana la finele anului trecut aproximativ 25.000 de apartamente.