Este vorba despre bloc de pe strada Aurel Vlaicu din sectorul 2, ridicat intre case, intr-o zona protejata a Capitalei, caz pe care Pro TV l-a prezentat in urma cu doua luni.

Intial, investitorii au obtinut de la primaria de sector o autorizatie de constructie pentru 4 etaje si al cincilea retras, in baza careia insa au ridicat fara sa le pese de lege, o structura dubla, cu 9 etaje si unul retras.

La sesizarile vecinilor, Inspectia in Constructii a somat primaria sa anuleze autorizatia, deoarece chiar si in varianta aprobata, incalca legislatia. Intr-un final, un judecator a dispus desfiintarea imobilului, intre timp finalizat, si unde deja au fost scoase la vanzare apartamentele. Dezvoltatorii pot face recurs.

Inestetic, ciudat si, mai ales, periculos. Asa a rasarit acest bloc, in baza unei autorizatii care a fost acordata din start gresit. Investitorii au plusat: au obtinut un mastodont ilegal, pe care sperau sa-l vanda.

Un investitor, patron al unei firme de constructii, s-ar fi asociat cu doi proprietari de cladiri din zona si le-a propus sa construiasca un imobil pe terenul lor, dandu-le la schimb apartamente. Casele au fost demolate si uriasa constructie a pornit in stil romanesc.

Dezvoltatorul, in goana dupa spatiu cat mai mult, a vrut practic o piramida cu varful in jos, un lux nepermis in Chile, tara seismica, luata ca exemplu in campania Stirilor ProTV.

In baza sesizarii de la locatari, inspectorii in constructii au descoperit ca primaria a incalcat legea si cand a dat autorizatia pentru 5 nivele. N-au putut opri santierul si le-au cerut edililor de sector sa anuleze avizul, iar constructia sa fie desfiintata.