Complexul, cunoscut sub denumirea de Mosse-Zentrum, se afla in zona centrala a Berlinului si a fost cumparata de la RE Mosse Zentrum Sàrl, o subsidiara detinuta de vehiculul de investitii imobiliare Dinu Patriciu Global Properties, potrivit reprezentantilor Real IS Investment.

Patriciu a cumparat complexul, ca doua unitati separate, prima fiind preluata in anul 2006 de la un investitor, iar a doua in 2007 de la un dezvoltator imobiliar. Complexul are o suprafata inchiriabila de 38.000 de metri patrati.

In ultimii ani, RE Mosse Zentrum a extins contractele de inchiriere cu principalii chiriasi si a incheiat contracte pe termen lung cu companii noi. Printre chiriasi se numara compania de facility management Dussmann Service Deutschland, operator pentru camine pentru batrani Kursana Residenzen GmbH, compania franceza din domeniul aerospatial si al aparorii Thales si operatorul online Visual Meta.

Tranzactia este analizata de autoritatea anticartel din Germania.

Patriciu detine active imobiliare in Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro in mijlocul crizei. In Romania, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprinde Romana Offices, Cubic Center si Evo Center (in Pipera), Baneasa Business Center, Cascade Offices (Buzesti) sau Floreasca 2 Business Center. Totodata, omul de afaceri a detinut impreuna cu fondul AIG/Lincoln cladirea de birouri Lakeview din Floreasca vanduta in anul trecut fondului NEPI.

Real IS Investment este membru al grupului german Sparkasse-Finanzgruppe, cu investitii de peste 8 miliarde de euro.